Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.11.2017.

22:35

"Nepravdi bilo i prema nama, čista nam je savest"

Fudbalski klub Spartak iz Subotice, dan nakon skandaloznih scena na utakmici protiv Borca iz Cačka, saopštio da su zatečeni ponašanjem igrača protivnika.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

StarSport

Borac je na taj način potcenjivao rivala, omalovažavao fudbal kao sport, a publiku koja je došla da gleda meč po izuzetno hladnom vremenu, doveo u zabludu i u stanje da se potpuno okrene protiv njih samih, smatraju Subotičani.

Fudbaleri Spartaka su savladali Borac iz Čačka 3:1 u utakmici 17. kola Superlige Srbije, koja će ostati upamćena po svojevrsnom "bojkotu" Čačana, nakon što je u 43. minutu sudija Milan Ilić dosudio penal za domaćine i isključio dvojicu igrača Borca - Lazara Jovanovića i Amera Dupovca.

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posedali na zemlju leđima okrenuti golu. Posle desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić, koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

"Ne želimo da se bavimo problemima protivničke ekipe. Ne zanima nas da li igrači imaju problema sa upravom i platama, da li uprava ima problema sa stručnim štabom ili stručni štab sa igračima. Ništa od tog nas ne zanima i gledamo samo u svoje dvorište", ističe se u saopštenju Subotičana.

Kako se navodi, ono čime žele da se bave jesu sopstveni klub i igra.

"Želimo da kažemo da našem klubu nije potrebna ničija pomoć kako bi se pobedila ekipa koje je poslednja na tabeli, pa tako ni pomoć sudije. Istine radi konstatujemo da je pre dosuđenog kazneneog udarca postojao još jedan kazneni udarac koji nije dosuđen za našu ekipu, a sve to pri rezultatu 0:0, a mi nismo osećali potrebu da kasnimo na drugo poluvreme i da sedimo na travi".

Subotičani ističu da su ove sezone, kao i proteklih nekoliko godina, kako na svom, tako i na gostujućim terenima bili svedoci velikih nepravdi prema Spartaku, te da su dosuđivani nepostojeći penali,da su isključivani su igrači i slično.

"Ostajali smo na nogama, borili se i zbog toga smo sada tu gde jesmo, a mi smo treći na tabeli, sa jako mladim timom i sa odličnom igrom i što je najbitnije sa osmehom na licu, mirna srca i čiste savesti. Ne želimo da dođe do zamene teza i da ispadne da je neko ko to nije, žrtva. U ovom slučaju je žrtva srpski fudbal u celini i nanešen mu je ozbiljan udarac. Mi ćemo nastaviti marljivo da radimo i da se pripremamo za nove mečeve kako bi nastavili niz dobrih rezultata i zadržali ovu poziciju na tabeli", poručuju iz Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve