Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.10.2017.

16:58

Partizan ne vodi navijače na gostovanja po Evropi

Fudbalski klub Partizan odlučio je da na utakmicama Lige Evropa, iz bezbednosnih razloga, neće biti gostujućih navijača u Elbasanu, Kijevu, ali i u Beogradu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Partizan ne vodi navijače na gostovanja po Evropi
'Grobari' na gostovanju Videotonu (Foto: FK Parizanz)

Partizan je naveo da je uz konsultacije sa bezbednosnim strukturama UEFA, kao i sa Dinamom iz Kijeva i Skenderbegom iz Elbasana odlučeno da gostujući navijači ne prisustvuju utakmicama.

"Odluka je doneta na osnovu procena o bezbednosti svih nadležnih službi koje su ove utakmice svrstale u grupu utakmica visokog rizika. U skladu s tom odlukom, obaveštavamo naše navijače da Partizan neće vršiti distribuciju i prodaju karata za sektor za gostujuće navijače za utakmice u Kijevu i Elbasanu", navodi se u saopštenju.

Partizan je, takođe, zamolio navijače da ne pokušavaju da individualno nabave karte za navedene utakmice.

"Prisustvom u obeležjima Partizana mogu samo da pogoršaju šanse kluba za dalji plasman imajući u vidu da smo već pod uslovnom kaznom i da nas svaki sledeći incident može skupo koštati, potencijalno čak i izbaciti iz evropskih takmičenja", navodi se.

Partizan je istakao da "teškog srca" pristaje na poštovanje odluke koja tim lišava podrške navijača.

"Ali, svest da bi i najmanji incident mogao da košta klub i želja da nas bude što više na proleće u Evropi, prevladali su", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Fudbaleri Partizana u četvrtak gostuju albanskom Skenderbegu u Elbasanu, u utakmici trećeg kola Lige Evrope.

Partizan posle dva odigrana kola zauzima treće mesto u Grupi B s jednim bodom, koliko ima i albanski tim. Prvi je Dinamo iz Kijeva sa šest bodova, dok švajcarski Jang Bojs ima dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve