Nova vest
Fudbal

Petak, 29.09.2017.

22:37

Iliev: Ovo su porazi iz kojih mora da se uči

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je još rano kritikovati crno-bele i donositi zaključke posle poraza od Dinama iz Kijeva u drugom kolu LE.

Izvor: B92

Autor:B92

Iliev: Ovo su porazi iz kojih mora da se uči
Foto: Screenshot Youtube (partizan.rs

Fudbaleri Partizana izgubili su od kijevskog Dinama 3:2 u drugoj utakmici grupe B Lige Evrope, iako je na poluvremenu imao dva gola viška.

“Računi se podvlače u decembru, na kraju grupne faze, a u našem prvenstvu u maju. Do tada bih sve pristalice Partizana zamolio za podršku i strpljenje. Prihvatam svaku kritiku, ima dosta osnovanih, ali je prerano donositi zaključke da sezona ne valja zbog poraza od kijevskog Dinama. Znam da ima i dosta onih koji žele loše, sapliću nas, uživaju samo kad je loše, ipak, trebalo bi shvatiti da je ovo period sazrevanja, a ja i dalje čvrsto verujem da ćemo proći grupu", rekao je Iliev za Novosti.

Dva različita poluvremena su na kraju donela ogromno razočaranje.

“Mi smo na utakmici protiv Dinama još jednom pokazali da imamo kvalitet da igramo ravnopravno sa velikim evropskim ekipama. Ofanziva je za svaku pohvalu, čini mi se da Partizan dugo nije bio u situaciji da bilo kom rivalu u Evropi može da da jedan-dva gola ili čak četiri, što je bio slučaj protiv Videotona. Imamo napad za ozbiljne utakmice i to nikako ne može da predstavlja problem".

Deluje gotovo nestvarno da je srpski šampion gotovo dobijenu utakmicu posle prve greške u drugom poluvremenu pretvorio u iščekivanje "egzekucije" od strane protivnika.

"Nemamo reakciju na primljen gol, i to predstavlja veliki problem, neke situacije se dešavaju po automatizmu. Izgledalo je kao da ne umemo da izađemo, pad u igri je bio nenormalan. Lično mi je draže, ako se poraz već desio, da je na ovakav način, jer smo još jednom pokazali da možemo da igramo sa najboljima, nego da smo izgubili 1:0 ili 2:0 bez ikakvog otpora. Ovo su porazi iz kojih mora da se uči, da se korigujemo i podignemo na viši nivo".

Navijača nije bilo na stadionu, ali su po portalima i forumima "grmeli". Najviše u pravcu trenera Miroslava Đukića.

“Stojim iza svog trenera i tema vezana za njegov status se ne pokreće. Nemamo ni nas dvojica uvek iste ideje ni oko vođenja tima, igrača koji bi trebalo da igraju niti oko izmena, ali svaku opširniju analizu ostavljamo za sebe, to je nešto što nije za javnost. Malo ko će posle ovakvog raspleta da se seti i kaže da je, recimo, u prvom poluvremenu napadački viđena sva genijalnost našeg trenera".

Kada se odigra onakvih 45 minuta kao što je Partizan prezentovao protiv Kijevljana, prava opravdanja je teško pronaći.

"Definitivno bolje ove sezone igramo u gostima. Ne mogu ipak da se ne otmem utisku da ovu utakmicu sigurno ne bismo izgubili pred punim stadionom posle 2:0 na poluvremenu. Taj vetar sa tribina te nosi, verovatno povećava i dozu odgovornosti. Dve najvažnije utakmice u Evropi smo igrali bez prisustva publike, realno, to je sve samo ne beznačajan faktor - završio je direktor crno-belih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve