Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.09.2017.

14:30

"Zvezdino društvo su Bajern, Junajted, Milan... "

Stariji navijači Kelna s osmehom se prisećaju 1989. godine, ali isto tako i vrlo dobro znaju šta je Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92/NÐ

‘Jarčevi’ su tek ‘89 uspeli da nadoknade minus od dva gola iz Beograda (2:0), predvodjeni Bodom Ilgnerom, Pjerom Litbarskim i Markom Gecom u samom finišu uspeli da stignu do plasmana u četvrtinu finala tadašnjeg Kupa UEFA.

"Ta utakmica mi je jedna od omiljenijih u istoriji našeg kluba, a i jedan od najsrećnijih trenutaka u mom životu", počeo je priču za B92.net Hans Ginter i nastavio u dahu:

"Ali, posle meča u Beogradu sam mislio da nemamo nikakve šanse. Ubili ste nas, a imali ste i paklenu ekipu – Stojković Piksi, Dejan Savićević, Robert Prosinečki, Darko Pančev... ".

Keln je kasnije zaustavljen u polufinalu u Juventusa, dok su crveno-beli naredne sezone ostvarili najveće uspehe u istoriji kluba, ali i našeg fudbala.

"Ispratio sam kompletnu tu sezonu Kupa šampiona, a zbog našeg dvomeča sam posebno obratio pažnju na vas. Igrali ste sjajno, uspeli da zadržite dobar deo tima i upisali se u istoriju fudbala zauvek. Zvezda je ogroman klub, prvak sveta i Evrope, mi ni ne možemo da se poredimo s tim... Vaše društvo su Bajern, Mančester Junajted, Milan", zaključio je gospodin Ginter.

Duel drugog kola grupe H Lige Evrope na Rajn Energi stadionu na programu je od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu