Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.09.2017.

19:00

Partizan bolji od Nišlija, sledeći su Kruševljani

Fudbaleri Partizana pobedili su u Humskoj Radnički iz Niša - 3:1 (2:0), u utakmici 10. kola Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan bolji od Nišlija, sledeći su Kruševljani
Foto: Starsport

Strelci za crno-bele bili us Tošić, janković i Ožegović, dok je Pavkov golom ublažio poraz. Ekipa Partizana je do sada odigrala osam mečeva i ostvarila šest trijumfa, uz jedan poraz i jedan remi.

U prethodna 22 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2017) Beograđani su bili mnogo uspešniji sa 16 pobeda, uz pet remija i samo jedan poraz. Nišlije su jedini trijumf ostvarile na svom terenu u sezoni 2015/16, a rezultat je tada bio 1:0. U Humskoj su najveći dometi bili tri remija, po jedan u svakoj od prethodne tri sezone. Ako posmatramo ukupan istorijat njihovih susreta odnos je nešto drugačiji, 47 pobeda crno-belih, 27 remija i 13 pobeda Nišlija.

Partizan nije imao mnogo vremena za odmor jer je u četvrtak igrao protiv Jang Bojsa u 1. kolu Lige Evrope.

"Zadovoljan sam novom pobedom. Dali smo tri gola, mada smo malo zakomplikovali utakmicu u nekom trenutku. Igrali smo evropsku utakmicu nedavno, malo smo istrošeni, ali smo uspeli da se brzo vratimo i spremimo za meč sa Nišlijama", rekao je Miroslav Đukić, trener Partizana. U ekipi Partizana u ovom meču debitovali su Mitrović i Antonov, dok je Ognjen Ožegović upisao prvi gol u crno-belom dresu.

Ivan Jević, trener Radničkog, nije imao mnogo razloga da bude zadovoljan.

"Dobro smo ušli u meč, ali smo napravili nekoliko individualnih grešaka. Skoro sam došao u ekipu, vidim da ima prostora za napredak, ekipa se diže... Ali, golove smo primili naivno", rekao je Jević.

Narednu, zaostalu utakmicu 6. kola, Partizan igra u sredu protiv kruševačkog Napretka.

II POLUVREME

90+3 Kraj utakmice.

90' Partizan je pred novom pobedom, ostalo je da se igra tri minuta nadoknade vremena

72' GOOOOOOL - Ožegović. Ožegović je prihvatio loptu od Antonova, namestio se na 15 metara od gola, udario po lopti, poslao je iza leđa golmana Živkovića, a onda otklizao na kolenima do "juga".

65' Everton je natrčao na "otpadak", ali je loše zahvatio loptu, iako je bio u dobroj poziciji za šut na gol.

63' Trener Đukić je povukao iz igre Solomona, a na terenu je sada Ožegović.

59' GOOOOOL - Pavkov. Posle kornera lopta se "šetala" i "došetala" do Pavkova, koji je izbio sam pred Stojkovića i rutinski je poslo u mrežu - 2:1.

56' Radnički su izvršili dve izmene, u igri su Stojanović i Dušan Živković. Možda sada gosti zaigraju konkretnije, jer su do sada imali tek jedan udarac u pravcu Partizanovog gola.

49' Tavamba je uputio povratnu loptu, igrač Radničkog Raspopović je uklizavao u 16 metara i lopta ga je pogodila u ruke, ali za sudiju Širokog to nije bila situacija za kazneni udarac.

I POLUVREME

45+1' Kraj prvog poluvremena.

45' GOOOOOL - Janković. Tošić do Miletića, ovaj je centrirao, golman Živković je odbio loptu, ali na nogu Jankoviću - 2:0.

44' Radnički je imao priliku za gol, ali lopta je proletela pored stative.

32' GOOOOOL - Tošić. Tavamba je odložio loptu za Tošić, ovaj se namestio, šutirao za ivice kaznenog prostora jako i precizno za 1:0.

30' Pola sata prilično nezanimljive utakmice u Humskoj. Gotovo da nema šta da se zapiše, a da se ne opisuju besomučna dodavanja na sredini terena.

29' Nišlije su se izborile za drugi korner, Arsić ga je izveo, ali Mrkić je napravio faul u napadu.

22' Šansa za Tavambu. Tošić je centrirao, napadač Partizana u padu petom zahvatio loptu, ali je golman Nišlija bio na mestu.

21' Slobodan udarac za Partizan, Tošić je solidno šutirao, ali je lopta ipak otišla pored gola

16' Tavamba je dobio žuti karton

10' U prvih desetak minuta utakmice nema nije bilo nikakvih uzbuđenja, zapravo nije bilo ni nekih ozbiljnijih napada, niti udaraca ka golu.

2' Radnički je izveo korner, ali je lopta brzo izbačena ka sredini terena.

1' Utakmica je počela, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu