Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.09.2017.

17:05

Zvezda se osvetila "Zmajevima" bez primljenog gola

Fudbaleri Crvene zvezde igraju savladali su Voždovac na gostujućem terenu sa 2:0 u 10. kolu Superlige Srbije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda se osvetila
StarSport

Dva lepa gola, jedan u režiji Donalda iz 40, drugi Radonjića i Kange iz 90. minuta.

Crveno-beli uspeli su da vrate Voždovcu za poraz u prolećnom plejofu kada su "Zmajevi" na "krovu" slavio sa 3:2 i naneo težak udarac Zvezdi.

Tim Vladana Milojevića ostao je neporažen u prvenstvu i ima sedam pobeda iz osam utakmica, te je vrlo brzo smenio Vojvodinu na čelu tabele. Zvezda je do sada postigla 20 golova i primila samo jedan.

Voždovac je protiv Zvezde od početka krenuo solidno. Međutim, prvi su pretili crveno-beli. Isticao se Krstičić koji je dobrim šutem u 14. minutu po prvi put ozbiljnije uzdrmao golmana domaćih Popovića.

Uz Krstičića u prvih petnaestak minuta meča su dobri bili još i Rodić i Milić. Međutim, baš posle greške Zvezdine "sedmice" došlo do jedne od prilika Voždovca kada je morao da reaguje Damir Kahriman koji je na golu zamenio Milana Borjana.

Na drugoj strani su dobro igrali Zec i Stuparević, ali golova nije bilo sve do 40. minuta kada je Zvezdin kapiten Mičel Donald iz slobodnog udarca poslao loptu sa oko 22 metra udaljenosti smestio loptu u mrežu Popovića.

Lopta se odbila od prečke pa je Donaldov treći gol iz prekida bio zaista spektakularan.

Tim rezultatom otišlo se na odmor da bi već u 46. minutu došlo do prvih uzbuđenja. Kahriman je krenuo da ispuca povratnu loptu Donalda, na njega je krenuo Ješić pa je golman Zvezde umalo lošim ispucavanjem smestio loptu u svoju mrežu.

Četiri minuta kasnije su dobro na ivici kaznenog prostora kombinovali Pešić i Srnić ali je Popović posle solidnog udarca Srnića bio siguran. Prava bravura Krstičića viđena je u 60. minutu kada je predriblao trojicu igrača "na petoparcu", vratio loptu Le Taleku, a ovaj sa desetak metara šutnuo preko gola.

Krstičić je nešto kasnije napustio igru, ušao je Boaći, ali i Nemanja Radonjić.

Radonjić je od 70. minuta počeo da pravi razliku na terenu i imao nekoliko dobrih pokušaja. Međutim, taman kada je delovalo kao da je Zvezda spustila loptu i da se ulazi u mirnu završnicu, sevnuo je napad Radonjića po levoj strani, fantastičan dribling i lopta odložena između dva igrača Voždovca do Kange kome nije bilo teško da ispravi Le Talekovu grešku iz slične pozicije i poveća na 2:0 u 90. minutu.

Zvezda je pobedom došla do 22. boda posle osam utakmica, vratila se na vrh tabele ispred Vojvodine od koje ima bolju gol razliku, a sledeću utakmicu Zvezda igra protiv Borca iz Čačka.

II poluvreme

90' GOOOOOOOOOOOL! Taman kada je delovalo kao da smo ušli u mirniji period igre, Radonjić majstorski dribla na levom boku, izbacuje svog čuvara, prosleđuje loptu između dvojice igrača, na loptu natrčava Kanga koji snažno šutira sa desetak metara i Popović je po drugi put nemoćan.

87' Krstičić je izašao iz igre i ustupio mesto Gobeljiću, a na drugoj strani ulazi Pavlovski umesto Mihajlova. Ilija Stolica želi da njegova ekipa napadne Zvezdu u finišu i pokuša bar do boda na svom stadionu.

80' Duronjića na terenu menja Mašović u ekipi Voždovca. Zvezda od ulaska Radonjića u igru igra nešto ofanzivnije, pokušava da napada i to se za sada ne isplaćuje crveno-belima.

78' Radonjić je već u sledećem napadu prošao sa strane i šutirao iskosa na gol Voždovca koji se još jednom odbranio.

77' Odličan pas Srnića za Boaćija, Boaći pada u kaznenom prostoru - nema penala, kaže sudija Nikolić.

72' Radonjiću nije trebalo mnogo vremena da pokaže svoju brzinu. Prošao je po boku, centrirao, ali je lopta bila iza leđa Pešiću.

69' Kombinovali su Luković i Duronjić nadomak kaznenog prostora Zvezde, Duronjić je uspeo da uputi opasan centaršut u peterac, ali su sudije kasno signalizirale ofsajd u kome je prethodno Duronjić bio.

67' Nekoliko polušansi na obe strane. S jedne strane, Voždovac je posle centaršuta Lukovića imao priliku da iskoristi gužvu u šesnaestercu protivnika pošto je Kahriman istrčao na loptu da je ispuca. Na drugoj je pokušao Kanga ali je lopta posle šuta otišla pored gola.

62' Dobar pokušaj fudbalera Voždovca na drugoj strani. Lopta ide kroz sredinu do Lukovića, ali Kahriman prvi stiže do nje. Da je stigao Luković imao bi situaciju jedan na jedan sa Zvezdinim golmanom.

60' Strašan šut Krstičića! Zvezdina "sedmica" je probao sa strane kaznenog prostora da šutira direktno na gol Popovića. Popović je jedva stigao tu loptu, a već u narednom napadu Krstičić ulazi u šesnaesterac drbila nekoliko igrača domaćih i prosleđuje loptu ka sredini gde je bio Le Talek koji je promašio sa oko osam metara. Šutirao je preko prečke.

58' Voždovac nešto agresivniji u nastavku, a jedan od najboljih pojedinaca na terenu Đuro Zec izlazi iz igre i umesto njega ulazi Andrija Luković.

50' Prvi dobar pokušaj Srnića u nastavku! Dodao je Srnić loptu Pešiću, a napadač Zvezde je leđima okrenut samo odložio loptu do ivice kazenog prostora, a dupli pas je Srnić završio udarcem u ugao gola. Popović je dobro reagovao i sprečio da crveno-beli povećaju prednost.

47' Prvo veliko uzbuđenje u nastavku i to pred golom Zvezde. Vidi se da Kahrimanu fali malo sigurnosti. Povratnu loptu je pokušao da ispuca, nije uspeo, na putu mu se našao igrač Voždovca i uz sreću lopta nije otišla u mrežu Zvezde.

I poluvreme

45' Zvezda je uspela da jednim sjajnim udarcem dođe do prednosti u ovom meču. Jesu crveno-belima pretili Zec i Stuparević, ali na poluvreme gosti odlaze s prednošću.

40' GOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi 1:0. Donald iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara donosi prednost Zvezdi. Ovo je kapitenu crveno-belih treći gol iz prekida.

37' Dobar pokušaj Kange! Šutirao je najbolji igrač Zvezde sa ivice šesnaesterca ali je malo falilo da ona završi u mreži.

31' Stuparević igra odlično za sada za Voždovac. Njegov tim je posle iznuđenog faula na dvadesetak metara od gola Zvezde imao slobodan udarac, ali loš šut Ješića i gol Zvezde siguran.

24' Dobra prilika za Voždovac! Kahriman je bio dobar na golu Zvezde posle izgubljene lopte Krstičića!

23' Fudbaleri Voždovca pokušavaju iz prekida, jedan od napada imali su posle kornera i šuta Filipovića.

20' Novi opasan napad Zvezde. Odličan centaršut spoljnim delom kopačke Milića, a Rodić ovog puta nije uspeo da se snađe.

14' Odličan pokušaj Krstičića iz daljine! Zvezda nešto opasnija na terenu, ali golman Popović siguran.

10' U prvih desetak minuta meča nema većih uzbuđenja, izuzev jednog ofsajda Voždovca i jednog Zvezde u kome se našao Aleksandar Pešić uglavnom se igra između dva šesnaesterca. Zvezda je imala korner i dva solidna pokušaja po desnoj strani.

6' Pokušao je Rodić da centrira za Milića, Rodić nije uspeo da zahvati loptu i od šanse za Zvezdu ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve