Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.08.2017.

20:03

PSŽ kupio i Mbapea, 402 miliona za dva igrača!

Talentovani napadač Monaka prelazi u Pari Sen Žermen koji poslednjeg dana prelaznog roka garantuje Monaku 145 miliona evra bez bonusa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

PSŽ kupio i Mbapea, 402 miliona za dva igrača!
Getty images

Parižani su tako u istom prelaznom roku kompletirali dva najskuplja transfera u istoriji fudbala prethodno kupivši Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra.

Mbape je čitavog proleća i veći deo leta povezivan s Real Madridom kome se divi još od kada je bio 'klinac', ali do prelaska u 'Kraljevski klub' nije došlo.

Napadač koji je uz Radamela Falkaa bio ključni igrač koji je Monaku vratio titulu sa samo 18 godina dobija godišnju platu od 15 miliona evra, a Monako će na ime bonusa inkasirati još 35 miliona evra čime ceo posao vredi ukupno 180 miliona evropskih novčanica!

Mbape je rođen u Parizu, 'Svecima' se obavezuje do 2022. godine, a u narednoj sezoni će uz Nejmara i Kavanija činiti udarni trio paklenog napada Pari Sen Žermena u napadu na Ligu šampiona.

Za 400 miliona evra koliko će Parižani potrošio samo na dva igrača, može se napraviti čitav tim ozbiljnih igrača, ali prelazni rok koji se završava za nepuna četiri sata je pokazao da su cene igrača otišle u nebo, kada se uporede sa onim od pre desetak, petnaest godina. Opravdano ili ne, klubovi nastavljaju da kupuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d