Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.08.2017.

16:58

Telenovela Nejmar traje – Barsa tuži Brazilca

Barselona je objavila da će podneti tužbu protiv svog bivšeg igrača Nejmara da Slive, koji je ovog leta za rekordna 222 miliona evra prešao u Pari Sen Žermen.

Izvor:

Autor:

Telenovela Nejmar traje – Barsa tuži Brazilca
Getty Images

Prelazak Brazilca proizveo je niz kontroverzi u fudbalskom svetu, pre svega zbog činjenice da je Finansijski fer-plej, koji je UEFA uvela, još jednom obesmišljen.

Kako ne bi imali problema sa Evropskom fudbalskom unijom, čelnici 'Svetaca' napravili su sponzorski ugovor sa kapitenom 'Selesaa' – po kom on postaje zaštitno lice Mundijala u Kataru 2022. godine – pa je on sâm aktivirao svoju odlaznu klauzulu i otišao u Pariz.

Štaviše, zbog sukoba sa upravom 'Blaugrane', Nejmar i njegov otac čekali su prvi dan avgusta pre nego što su inicirali transfer, pošto početak osmog meseca u godini aktivirao još jednu klauzulu, pa je Barselona morala da isplati igraču bonus za lojalnost u visini od 21.000.000 evra.

Čelnici tima iz Katalonije odlučili su da tuže bivšu zvezdu Santosa, zahtevajući da vrati 8.500.000 evra koje je dobio kao bonus za produženje ugovora prošle godine, kao i po deset odsto profita iz ostalih marketingških oblasti na koje polaže prava, a žalba je otišla na adresu Fudbalskog saveza Španije.

U međuvremenu, jedan od najboljih igrača sveta sa dve sjajne partije započeo je karijeru u 'Gradu svetlosti' – sa tri gola i četiri asistencije na dva susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu