Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.08.2017.

18:45

Gol Tavambe dovoljan za tri boda Partizana!

Ekipe Partizana pobedila je u gostima Spartak iz Subotice sa 1:0 u trećem kolu Superlige Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

Gol Tavambe dovoljan za tri boda Partizana!
Starsport

U veoma izjednačenom meču, igrači Partizana su ipak zasluženo slavili, s obzirom da su bili bolji u odlučujućim trenucima.

Izabranici Miroslava Đukića iskoristili su prvu nepažnju odbrane kluba iz Subotice da postignu pogodak.

Jevtović je odlično reagovao na sredini terena poslavši loptu prema Tavambi, koji je odjednom izašao sam ispred Ostojića. I stilu velikih igrača, Tavamba je samo poslao loptu pored golmana Spartaka i tako doneo prednost Partizanu.

Do kraja poluvremena crno-beli su imali dve sjajne šanse, ali je prvo Đurđević slabo reagovao, a potom i Sejduba Suma, pa je ostalo 1:0.

U nastavku utakmice šampion Srbije je samo držao tempo i na kraju zasluženo slavio. Drugo poluvreme bilo je poprilično ne zanimljivo, do pred kraj kada je Partizan imao priliku da možda postigne još neki gol.

Ipak, na kraju Partizan je došao do treće pobede, dok je Spartak doživeo prvi poraz u sezoni.

Superliga Srbije, treće kolo:

Spartak – Partizan 0:1 (Tavamba 30)

sudija: Srđan Jovanović

stadion: Gradski u Subotici

Spartak: Ostojić – Stojković, Ćalasan, Kerkez, Hajdin – Jočić, Šimura, Savković, Ivanović – Abaz, Nikolić

Partizan: Kljajić – Miletić, Ćirković, Ostojić, Munir – Jevtović, Everton, Pantić, Suma – Tavamba, Đurđević

90' Partizan je do kraja utakmice imao inicijativu, ali nije stvorio nešto ozbiljnije šanse, pa je ostalo Partizan jedan – Spartak nula.

84' Odličan šut Marka Jevtovića sa nekih 18 metara. Međutim, njegovo pokušaj uz desnu stativu, veoma dobro brani golman domaćih Ostojić.

74' Imao je Partizan dobru priliku da udvostruči prednost, ali je šut Đurđevića iz slobodnog udarca okrzao stativu.

72' Do kraja utakmice ostalo je još dvadesetak minuta. Levi bek Partizana Munir izveo je lep potez, kada je pobacio loptu kroz noge igraču Spartaka, ali je posle toga u šesnaestercu loše reagovao, pa nije došlo do prilike.

66' Krenulo je veoma otvoreno u drugom poluvremenu, ali je sada ritam utakmice dosta opao, a igrači Spartaka su nešto konkretniji, iako su izjednačene snage.

56' Iako gube na utakmici, igrači Spartaka za sada prikazuju veoma dobru partiju. Samo 11. minuta posle poluvremena priliku je imao Stojković, koji je šutirao sa 30 metera, ali je njegov pokušaj završio pored leve stative.

50' Suma izgleda dobro na terenu, ali kada uđe u 16 metara, čini se da dosta lagano misli da će rešiti situaciju. Ponovo je bio u polušansi, koja je bila samo "polu", zbog njegovog lošeg pristupa.

47' Dosta otvoreniju utakmicu gledamo na startu drugog poluvremena. Đurđević je baš kao i u prvom poluvremenu priliku odmah na startu. Ipak, napadač Partizana je deloveo dosta ležerno i zbog toga propustio dobru šansu.

45' Do kraja poluvremena nije bilo prilika na obe strane, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 1:0 za Partizan.

39' Sjajna šanse za Sejduba Sumu! Đurđević mu je nesebično odigrao, a on je prevario golmana, međutim spetljao se, pa je odbrana Spartaka uspela da reaguje.

32' Velika prilika za Partizan. Ponovo se u šansi našao Tavamba, koji se čini mnogo oklevao i na kraju kasno dao pâs Đurđeviću, koji se nije snašao.

30' GOOOL! Tavamba koristi odličnu asistenciju Jevtovića i lošu reakciju u odbrani Spartaka. Izašao je jedan na jedan sa Ostojićem i lako ga savladao.

24' U Subotici, kao i u većem delu Srbije vladaju velike vrućine, pa je meč na kratko prekinut posle bezazlenog pokušaja Ostojića. Igrači su se osvežili, pa je meč nastavljen.

15' Opet prete izabranici Aleksandra Veselinovića, međutim, kao i u prvom slučaju, ofsajd je glavni krivac što nekih konkrentiji stvari. Partizan za sada igra solidno, ali za 15. minuta nisu nijednom ozbiljno pripretili.

7' Prvi pokušaj i Spartaka, ali je Emil Abaz bio u malom ofsajdu, pa je prilika za domaće fudbalere automatski propala.

4' Utakmica je otvorena prilično mirno, a Đurđević je prvi pokušao da savlada Ostojića, ali je njegov šut završio pored leve stative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu