Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.07.2017.

12:28

Nejmar blistao i protiv MU, Siti deklasirao Real

U okviru Međunarodnog kupa šampiona, koji služi kao priprema za novu sezonu, odigrano je nekoliko velikih derbija.

Izvor: B92

Autor:B92

Nejmar blistao i protiv MU, Siti deklasirao Real
Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona je u Merilendu minimalnim rezultatom savladala Mančester junajted (1:0), zahvaljujući Nejmaru, koji nastavlja da blista u Sjedinjenim Državama, uprkos transfer sagi oko odlaska u Pari Sen Žermen.

U Los Anđelesu je Mančester siti deklasirao Real Madrid rezultatom 4:1, dok je Juventus slavio upravo protiv Parižana sa 3:2.

Pred 82.000 gledalaca na stadionu ‘Fedeks vej’ Katalonci su do trijumfa stigli zahvaljujući snalažljivom Brazilcu – on je u 31. minutu uzeo loptu Antoniju Valensiji koji je presekao dodavanje Lea Mesija, okrenuo se za 180 stepeni i iz blizine je ubacio u gol Davida de Hee.

Na obe strane viđeno je po nekoliko prilika, španski golman u redovima engleskog kluba istakao se sjajnom paradom prilikom šuta Luisa Suaresa, a Nejmar je nastavio golgetersku seriju nakon dva komada koja je dao Juventusu.

Trenutno je najbolji strelac turnira, dok je Juventus utehu za taj poraz pronašao protiv Pari Sen Žermena.

Na Floridi nije viđeno zanimljivo prvo poluvreme, pa je jedinu pravu priliku iskoristio Gonsalo Iguain u finišu tog dela, kada mu je asistirao sunarodnik Dibala.

Jedan od najboljih pojedinaca meča bio je Anhel di Marija asistirao je Guedešu za izjednačenje, da bi se nakon pogodaka Markizija sa jedne i Pastorea sa druge strane, ušlo u neizvesnu završnicu.

U 90. minutu Kean je iznudio jedanaesterac koji je iskoristio "Mali Princ" Markisio, za konačan trijumf.

Treća utakmica noćnog programa donela nam je spektakl – na Floridi je Mančester siti Pepa Gvardiole deklasirao još neuigrani ‘Kraljevski klub’.

U prvom poluvremeu nije viđen nijedan pogodak, ali je zato u nastavku meča postignuto čak pet golova.

Siti je poveo u 52. minutu golom Otamendija, da bi sedam minuta kasnije Sterling duplirao prednost. ‘Građani’ su nastavili da napadaju – Stons je treći put zatresao mrežu Navasa, da bi Dias u finišu pogodio za velikih 4:0.

Kada su treneri već zamenili brojne igrače, Oskar je u 90. minutu postigao počasni pogodak za dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve