Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.07.2017.

12:00

Batistuta: Zbog fudbala ne mogu da hodam

Osim po vanserijskom fudbalskom umeću, Gabrijel Omar Batistuta, jedan od najboljih argentinskih napadača ikada, poznat je i po jednoj specifičnoj izjavi.

Izvor:

Autor:

Batistuta: Zbog fudbala ne mogu da hodam
Getty Images

Bišvi centarfor Njuels Old Bojsa, River Plejta, Boke Juniors, Fiorentine, Rome, Intera i Al-Arabija jednom prilikom je istakao da mrzi fudbal, igru koja mu je donela mnogo toga u životu.

Ipak, u razgovoru za magazin Svetske fudbalske federacije (FIFA) pojašnjava zašto je to izgovorio.

"Jesam rekao to, ali je to bio samo odbrambeni mehanizam protiv novinara i javnosti. Pokušao sam da izguram takav stav kako me više ništa ne bi pitali. U tim trenucima, čak su mi i treninzi bili previše, Takođe, ne zaboravite da sam ja igrao u Italiji kada u dobra stara vremena. Pritisak je bio svuda i bio je ogroman, svi su pričali o fudbalu, a meni je to dosađivalo. Naravno da volim fudbal, taktiziranje, treninge... Sve što se događa na terenu. Vremenom je fudbal postao moja pasija, iako nije bio to dok sam bio mlađi. Živeo sam i disao fudbal. Toliko da sada zbog njega imam problema da uopšte i hodam. Jer sam u nekim trenucima, očigledno, davao i više nego što je bilo potrebno", iskren je Batistuta.

'Batigol' je ostao većni heroj navijača 'Viole', za koju je na 269 utakmica 168 puta bio strelac, pošto je odlučio da ostane u klubu i kada je tim iz Firence ispao u Seriju B.

S druge strane, koliko je bio očajan od bolova u kolenima, i same nemogućnosti da se normalno kreće, svedoči i podatak da je lekaru rekao da ne može više i da mu amputira obe noge iznad kolena.

"Istina je negde u sredini – obožavao sam fudbal i sve što on donosi, samo nisam intervjue (smeh) i kontroverze koje ga prate. Takođe, nisu mi prijali ni ljudi koji su doskora bili na vodećim funkcijama u glavnim i odgovornim telima. Shvatite i plasirajte ovo kako god želite, ali istina je da sam voleo fudbal, ali ne i sve oko njega. Dao sam više nego što je moje telo moglo da podnese i zato sada plaćam cenu, vrlo teško hodam. Nažalost, sve je to ostavilo traga na moje zdravlje", zaključio je kultni lik iz devedesetih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve