Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.07.2017.

19:00

Tužna slika srpskog fudbala: Ispali Voša i Mladost

Vojvodina i Mladost iz Lučana završili su učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope već u 1. kolu.

Izvor: PT

Autor: PT

Tužna slika srpskog fudbala: Ispali Voša i Mladost
StarSport

Novosađani su posle 2:1 u prvom meču, poraženi od Ružomberoka sa 0:2 u revanšu, dok je Mladost iz Lučana i u drugom susretu sa Interom iz Bakua upisala poraz - 0:2. (prvi meč 0:3).

Novosađani su imali sasvim solidan rezultat posle 90 minuta u Novom Sadu, ali na terenu Ružomberoka nisu bili rival koji je zaslužio da prođe dalje. Bili su bezopasni i bezidejni, igrali su uspavljujući fudbal, primali golove posle prekida i loših intervencija, tako da u Evropi dalje nemaju šta da traže.

Otežavajuća okolnost je bila i smena trenera Radoslava Bataka, koji je otišao posle prvog meča zbog nesporazuma s članovima uprave kluba, a na njegovo mesto je postavljen bivši trener Metalca Nenad Vanić.

On, međutim, nije uspo da za kratko vreme razbudi ekipu i podigne je na viši nivo.

Što se tiče Mladosti, ona je na revanš otišla samo da bi ga odradila, jer posle 0:3 na domaćem terenu teško da je mogla da se nada nekom čudu. Još kada je ostala s igračem manje u Azerbejdžanu bilo je samo pitanje s koliko golova razlike će na kraju da izgubi.

Tok meča

21' Vojvodina se sasvim solidno drži, čak je konkretnija od Ružoberoka, imala je tri ozbiljnija napada, jedan udarac u okvir gola, jedan van okvira i jedan korner. Domaćin za sada pasivan

23' Gol za Inter protiv Mladosti. Denis Silva je bio strelac, posle asistencije Hadžijeva. Pre toga, Lučanci su imali jedan udarac van okvira gola 1:0.

28' Vojvodina je imala sreće. Maslo je pogodio stativu - 0:0. Igra se 41. minut.

33' Trifunović je bio u prilika da postigne gol za Mladost. I Radivojević je u 36. minutu bio neprecizan. Ostaje 1:0 za Inter. Igra se 40. minut

45' Završeno je porvo poluvreme u oba meča. Vojvodina odoleva napadima Ružomberoka, koji su pojačani. Domaćin ima inicijativu, počeo je opasnije da preti, ali promene rezultat nije bilo. Lučanci se polako opraštaju od Evrope, iako su statistički nešto konkretniji od Intera. Aterbejdžanci, ipak, vode i čini se rutinski igraju ovaj meč. U nastavku će Mladost igrati bez isključenog Pejovića, koji je odbio drugi žuti karton u trećem minutu nadoknade vremena.

II POLUVREME

49' Korner za Vojvodinu na početku drugog poluvremena, a dva minuta kasnije i promašaj Malbašića. Bila je to velika prilika za gol - 0:0.

67' Ružomberok vodi 1:0 i sada ima rezultat koji ga vodi u narednu rundu. Takač je izveo slobodan udarac, a Kovačević je imao "loptu na nozi", ali samo da je sprovede u sopstvenu mrežu.

74' Mladost gubi 0:2. Strelac je Hadžijev.

78' Vojvodina ima dovoljno vremena da postigne gol, ali problem je što ne ulazi u šanse. Novosađani su prolično pasivni, kao da čekaju da Ružomberok napravi grešku, ali to se za sada ne dešava - 1:0.

87' Ružomberok vodi 2:0! Ponovo prekid i ponovo igrači Vojvodine reaguju kao da su gledaoci na tribinama, a ne akteri na terenu. Veoma teška situacija za Novosađane, mada bi jedan gol sve promenio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve