Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.07.2017.

18:15

"Imali smo sreće kada smo doveli 'Il Fenomena'

Bivši predsednik Intera Masimo Morati prisetio se trenutka kada je legendarni Luis Nazario Ronaldo da Lima potpisao za Inter.

Izvor: SM

Autor: SM

Getty Images

Pre tačno 20 godina dogodio se veliki transfer kada je ’Il Fenomeno’ iz Barselone prešao u italijanski klub za 28 miliona evra.

""Iako se to dodgodilo pre 20 godina, to je jako važan trenutak, jer su nam se svi divili zbog toga“, prisetio se tadašnji predsednik ’Nerauzra’ i dodao.

"Bio je to poseban dan, ali treba da se kaže da smo imali sreće. Svi su mislili da je to nemoguće, da je on nedodirljiv, pa niko nije ni slao ponude."

Ronaldo je za Inter nastupao od 1997. do 2002. gde je odigrao 99 mečeva na kojim je postigao 59 golova. Sa Interom je 1998. osvojio Kup UEFA.

"Ronaldo je bio sjajan momak, pravi vođa, način na koji je razumeo fudbal, reflekse koje je imao, zbog toga je bio igrač kojeg je bilo uživanje da gledate“, dodao je Morati.

Popularni 'Zuba' tokom svoje neverovatne karijere nastupao je i za PSV, Milan, Korintijans, a nabolju karijeru imao je u Real Madridu za koji je nastupio na 127 utakmica i postigao 83 gola.

Brazilac se smatra jednim od najboljih fudbalera svih vremena, koji je sa državnim timom dva puta osvojio titulu svetskog šampiona - 1994. i 2002.godine.

Iako je postigao čak 49 golova u evropskim klupskim takmičenjima nikada se nije popeo na krov Evrope.

Ronaldo je dva puta osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta - 1997. i 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve