Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.07.2017.

16:04

Dva penala, autogol, crveni... Portugal treći!

Prštalo je na sve strane u duelima igrača Portugala i Meksika u utakmici za treće mesto na Kupu konfederacija u Rusiji. Portugal je na kraju bio bolji 2:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dva penala, autogol, crveni... Portugal treći!
Getty images

Sva tri gola na meču su dali Portugalci.

Golove za Portugal su postigli doskorašnji štoper Reala Pepe u 91. i vezni igrač Sportinga Adrijen Silva iz penala u 104, dok je Meksiko upisao pogodak autogolom Luisa Neta u 54. minutu.

I jedni i drugi fudbaleri su utakmicu za treće mesto doživeli kao finale Svetskog prvenstva u kome su viđeni penali, crveni kartoni, preokret i autogol.

Mogao je golman golman Meksika Giljermo Oćoa da bude junak utakmice posle odbranjenog penala Andreu Silvi u 16. minutu i posle autogola Luisa Neta na drugoj strani. Prvi penal za Portugalce je skrivio Rafa Markes.

Ćićarito je u 54. minutu prošao po levoj strani, centrirao u peterac, loptu je promašio Vela, ali nije defanzivac Portugala. Neta je lopta pogodila i odbila se u gol, a Meksiko je poveo.

Sve je išlo na ruku Meksikancima dok Pepe nije rešio da se pretvori u centarfora u poznim godinama svoje karijere. U nadoknadi vremena je na asistenciju Rikarda Kvarežme dao spasonosni gol i odveo utakmicu u produžetke.

Tek tada je na terenu nastala "ludnica". Portugalce je glavni arbitar Faad Al Mirdasi po drugi put poslao na belu tačku posle igranja rukom Lajuna u kaznenom prostoru u 104. minutu. Udarac Adrijena Silve nije uspeo da odbrani Meksika i Portugalci su došli do preokreta.

Himenes, koji je u igru ušao u finišu utakmice umesto Ćićarita uspeo je da za oko pola sata u igri dobije dva žuta kartona i ode na hlađenje u 112. minutu.

Isto je posle grubog starta uspelo i Semedu iz Portugala šest minuta ranije, a na kraju je direktan crveni dat i selektoru Meksika Huan Karlosu Osoriju jer se u lice uneo četvrtom sudiji.

Portugalci su do kraja morali da "spašavaju živu glavu" posle odličnih prilika Ektora Erere i Alberta Morena. Erera je iz voleja sa dvadesetak metara raspalio po lopti, ali je na nezgodnu loptu dobro reagovao Rui Patrisio. Moreno je glavom mogao i bolje da reaguje posle centaršuta, ali nije pa su Portugalci na kraju vrlo uzbudljive utakmice slavili.

Finale Kupa konfederacija igraju Čile i Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve