Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.06.2017.

09:20

Slovaci traže od UEFA istragu utakmice sa U21 EP

Slovački premijer Roberto Fico pozvao je UEFA da istraži "farsu" na Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere

Izvor: B92

Autor:B92

Slovaci traže od UEFA istragu utakmice sa U21 EP
Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK

Sloveci se žale na pobedu Italije nad Nemačkom od 1:0 u trećem kolu Grupe C, kojom su obe selekcije prošle u polufinale.

Da su "Azuri" postigli još jedan gol, pored njih bi u drugu rundu se plasirala upravo Slovačka.

"Verujem da ćete istražiti sva pitanja i da će UEFA doneti pravila za sledeći turnir, koji će dati prednost sportskim nastupima umesto umesto nepoštenim dogovorima. To je nepoštovanje prema samim sportistima, navijačima i zemljama za koje nastupaju", napisao je Fico u pismu UEFA.

Italijani i Nemci su naravno demantovali spekulacije o dogovoru, te kritiku selektora Slovačke Pavela Halapa na njihovo neobično ponašanje na terenu.

Selektor Italije Luiđi di Bjađo je rekao da su navodi "smešni" i da bi Hapal trebalo da bude suspendovan zbog takvih izjava. Navode je odbacio i predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tevekio, ali i sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke Horst Hrubeh.

"Mislim da je savršeno normalno da igraš oprezno u poslednjih nekoliko minuta utakmice", rekao je Hrubeh.

Nemačka je u utorak pobedila Englesku na penale i plasirala se u finale, gde će igrati sa Španijom koja je bila ubedljiva protiv "Azura".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve