Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.06.2017.

15:59

Sparta oborila rekord, Slavija odgovorila Danijem

Praški klubovi dovode zvučna pojačanja, nakon što je Sparta dovela Marka Janka, Tala Ben Haima i Srđana Plavšića, stigao je odgovor gradskog rivala Slavije.

Izvor: AK

Autor: AK

Sparta oborila rekord, Slavija odgovorila Danijem
Foto: Getty images

Novi igrači kluba koji je pomogao Vojvodini u teškim vremenima posle I svetskog rata su Portugalac Migel Dani, Ukrajinac Ruslan Rotan i Turčin Halil Altintop.

Sva trojica su u četvrtoj deceniji života, ali sa ogromnim i kvalitetetnim iskustvom iza sebe, a stigli su kao slobodni igrači.

Dani ima 33 godine, a dolazi posle devet godina u Zenitu koji ga je svojevremeno učinio najskupljim igračem u istoriji ruskog fudbala.

Rotan ima 35 godina, a dolazi iz Dnjipra za koji je takođe igrao devet sezona. Klub u kojem je ponikao napustio je nakon što je eliminisan iz ukrajinske Premijer lige.

Altintop ima 34 godine, prethodne četiri godine igrao je u Bundsligi za Augzburg. Tokom karijere je nastupao i za Šalke.

Rotan sam ima 93 nastupa za reprezentaciju Ukrajine, dok su Dani i Altintop odigrali po 38 za Portugal i Tursku.

Slavija je prošle sezone osvojila titulu šampiona Češke, prvu od 2009, pa će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Neće biti potencijalni rival srpskom šampionu Partizanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve