Nova vest
Fudbal

Subota, 24.06.2017.

10:50

"Otišli nam lideri, a Partizan sačuvao tim"

Podgorička Budućnost dovela je u petak senegalskog defanzivca Dominika Koreu iz Lovćena, ali on neće igrati protiv Partizana.

Izvor: AK

Autor: AK

Korea se istog dana kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa Budućnošću povredio na prijateljskoj utakmici sa Sutjeskom u Nikšiću.

Senegalac se povredio pet minuta pre kraja utakmice nakon skoka, kada je protvnički igrač svom svojom težinom pao na njega.

Iako je defanzivac, trener Budućnosti Dragan Kažić je planirao da Koreu koristi u veznom redu, ali mu je povreda poremetila planove i donela probleme pred dvomeč sa Partizanom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Imam problema u veznom redu i moram to da reševam. Potreban nam je još jedan, možda i dvojica fudbalera", rekao je Kažić.

Budućnost je pre Koree dovela golmana Milana Mijatovića, levog beka Iliju Tučević, vezistu Rista Ristovića i krinog napadača Miljana Vlaisavljevića.

U međuvremenu su otišli najbolji strelac Goran Vujović, krilo Milan Vušurović, defanzivac Nikola Vukčević, vezista Miloš Raičković, a povredio se i napadač Milivoje Raičević.

"Istina je, nismo jači nego što smo bili prošle sezone. Otišli su igrači koji su davali golove, koji su držali odbranu i vezni red. S druge strane, fudbalerima koji su došli je potrebno vremena da se spreme, da se uklope. Nadamo se da na pripremama neće biti neočekivanih udaraca, kao što je povreda Koree. Pokušaćemo da dovedemo još nekog igrača, ali nije lako", požalio se trener Budućnosti.

Dvomeč Partizana i Budućnosti na programu je za dvadesetak dana.

"Partizan je veliki favorit zbog više faktora. Mislim na seriju od 38 utakmica bez poraza kojom su završili sezonu, uigranost, a i sačuvali su ekipu, dok mi stvaramo novi tim. Partizan ima i mnogo veći budžet, njima i kada ode neko mogu brzo da reaguju i dovedu skupljeg i kvalitetnog igrača. Situacija je komplikovana, ali se ne predajemo. Iskreno se nadam da ni oni neće biti u formi i u tome tražimo našu šansu", zaključio je Kažić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve