Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.06.2017.

20:05

Zvanično: Donaruma odbio novi ugovor Milana

Mladi italijanski golman Đanluiđi Donaruma odbio je da potpiše novi ugovor sa Milanom.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvanično: Donaruma odbio novi ugovor Milana
Foto: Getty images

Posle višenedeljnih nagađanja Donarumin Mino Rajola nije uspeo u četvrtak da pronađe zajednički dogovor sa "rosonerima".

Donaruma ima 18 godina, postao je prvotimac Milana sa samo 16, a sjajnim igrama postao je velika želja Real Madrida i Pari Sen Žermena.

Milan je želeo da se zaštiti od njihovih ponuda potpisivanjem novog ugovora sa velikom otkupnom klauzulom, uz povećanje plate na 4,5 miliona evra godišnje, dok je Rajola insistirao na klauzuli da može da napusti San Siro za deset miliona evra ako Milan ne izbori Ligu šampiona.

Klub nije pristao na to, pa Donaruma neće potpisati novi ugovor, a aktuelni mu ističe na leto 2018. Milan je pre nekoliko dana zapretio Donarumi da neće igrati sledeće sezone ako ne potpiše.

Sada ostaje da se vidi da li će Milan prodati golmana Realu ili PSŽ koji mu nude godišnju platu od 6 miliona evra, i tako zaraditi bar neki novac od jednog od najtalentovanijih golmana na svetu, ali će "kazniti" Donarumu, pa ostati bez odštete sledećeg leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve