Nova vest
Fudbal

Petak, 26.05.2017.

19:27

Radnički: Žalićemo se UEFA zbog odluke FSS

FK Radnički NIš žaliće se UEFA zbog odluke FSS da Mladosti iz Lučana dodeli licencu za evropska takmičenja, rekao je predsednik Skupštine Radničkog Radan Ilić.

Izvor: SM

Autor: SM

Radnički: Žalićemo se UEFA zbog odluke FSS
Getty Images

Mladost je završila na tabeli iznad Radničkog i da nije dobila licencu niška ekipa bi igrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ilić je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta rekao da u niškom klubu smatraju da Mladost nije ispunila uslove za dobijanje licence zato što duži niz godina posluje mimo propisa i zakona s blokiranim žiro računom, što komisija FSS nije želela da uvaži.

"Očekujemo da Uefa uvaži primedbe Radničkog i ne dodeli licencu klubu iz Lučana zato što, po pravilniku te organizacije, ne ispunjava uslove za dobijanje iste", rekao je Ilić.

Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova FSS odlučila je danas da licence za takmičenja u organizaciji UEFA izda novosadskoj Vojvodini, Mladosti iz Lučana i Radničkom iz Niša. Ta odluka znači da će u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati Vojvodina i Mladost, a da je Radnički ostao bez Evrope.

"Fudbalski savez Srbije će do 31. maja proslediti odluku o licencama Uefi, a mi ćemo se žaliti Uefa. Predočićemo sve one činjenice koje smo predočili i FSS-u, a koje se tiču nepravilnosti u postupku dodele licence Mladosti iz Lučana", rekao je Ilić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Ilić je, na kraju naveo, da su u Radničkom "neprijatno iznenadjeni time da se nastavilo s politikom ignorisanja i guranja problema ispod tepiha".

"To najviše šteti srpskom fudbalu", rekao je predsednik Skupštine fudbalskog kluba Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve