Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.05.2017.

11:11

"Lažni sindikalci i favorizovanje velikih klubova"

Fudbalski klub Radnički izdao se saopštenje povodom neobičnih kvota u kladionicama na utakmici protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Foto: StarSport

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica je na svom Tviter profilu napisao da se "nešto dešava", s obzirom na to da su kladionice za izrazitog favorita u utakmici između Vojvodine i Radničkog postavile Nišlije, iako se meč igra u Novom Sadu.

Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odigrali su u subotu 0:0 na ‘Karađorđu’, u 35. kolu Superlige Srbije.

Zbog toga su se Nišlije oglasile saopštenjem u kojem navode da je organizovana akcija protiv njih, kako bi drugi klubovi stekli prednost. Takođe, oni su istakli da je sve poteklo od "lažnih sindikalaca" i da će tražiti izvinjenje, ali i otkrivanje ko stoji iza optužbi.

Saopštenje Radničkog prenosimo u celosti:

"FK Radnički je juče bio brutalno napadnut i optužen za brojne izmišljene i fabrikovane afere. Nakon jučerašnje utakmice nameće se pitanje u čijoj kuhinji je sve to osmišljeno.

Sada je očigledno da je sve bilo urađeno kako bi se dala prednost favorizovanim fudbalskim klubovima, pošto do bodova ne mogu da dođu fer igrom na terenu. Simptomatično je da su na kraju mediji poverovali u laž i munjevito preneli neproverenu informaciju koju su plasirali "lažni sindikalci" i samoprozvani borci za pravdu. FK Radnički pita, kome je u interesu da se u javnosti igra sa poštenjem i čašću svih zaposlenih u našem kolektivu. I sada, kao i nekoliko puta ranije se pokazalo da je u Srbiji najlakše napadati ljude koji rade i trude se da ostvare što bolje rezultate. Takođe, po ko zna koji put, plasiraju se optužbe koje nemaju pokriće, a bez ikakvih posledica po onima koji blate naš klub. Zanima nas, da li ćemo sada, umesto neosnovanih optužbi dobiti izvinjenje, koje i te kako zaslužujemo.

Lažnim optužbama izvršen je ogroman pritisak na nas, koji se povećava iz dana u dan, kako se približava kraj prvenstva. Ovako nešto je nedopustivo, i Radnički će insitirati da se otkriju oni koji stoje iza ovoga. Nadamo se da su sada zadovoljni svi ti takozvani dušebrižnici srpskog fudbala, koji su nesportskim ponašanjem unizili sport. Nažalost negativni komentari i konstantni napadi na FK Radnički odrazili su se na jučerašnju utakmicu. Očigledno je da su te krajnje manipulacije ostavile traga na fudbalere koji nisu mogli da izdrže psihološki pritisak, tako da nisu uspeli da dođu do pobede na terenu.

Uprava niškog kluba uporno pokušava da središte svega usmeri na teren, da kvalitet dokaže tokom 90. minuta čiste igre, ali drugi ne žele fer plej. Drugi misle da se utakmice rešavaju van terena i van intervala između dva sudijska zvižduka", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve