Nova vest
Fudbal

Subota, 13.05.2017.

16:51

Partizan preokretom zadržao prvo mesto

Fudbalski klub Partizan pobedio je Voždovac u petom kolu plejofa Superlige Srbije sa 2:1, golovima Leonarda u 49. i Đurđević iz penala u 72. minutu.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Partizan preokretom zadržao prvo mesto
StarSport

Vodeći gol za Voždovac je u 19. minutu dao Dejan Georgijević. Voždovac se potom uglavnom branio, a Partizan je naročito pritiskao posle poluvremena.

Tim Marka Nikolića sačuvao je prednost na tabeli u odnosu na večitog rivala koju mu je doneo upravo Voždovac, pobedom nad crveno-belima (3:2) u prošlom kolu.

Partizan je tokom čitavog meča napadao, ali se u prvom poluvremenu to nije isplatilo. Igra nije bilo naročito dinamična, do 19. minuta kada se posle pasa glavom iznenada u prilici našao Dejan Georgijević iz Voždovca.

Georgijević i Stevanović koji na Partizanovom golu menja Kljajića su posle pasa glavom obojica potrčali prema lopti, brži je bio Georgijević i efektnim lob udarcem je Voždovcu doneo prednost od 1:0 sa ivice kaznenog prostora.

Partizan do poluvremena nije uspeo da dođe do izjednačenja iako je imao znatno više loptu u svom posedu i više šuteva prema golu Voždovca. "Zmajevi" su dali gol iz jedinog udarca ka golu Partizana.

Posle odmora Partizan kreće znatno angažovanije, njegovi igrači često vrše presing na zadnju liniju Voždovca i to rezultira greškama odbrane "Zmajeva". Voždovac uglavnom pribegava ispucavanjima i posle jednog lošeg ispucavanja Ješića, Miletić šalje dobru loptu do Leonarda koji iz prve šalje loptu u donji ugao protivničkog gola za izjednačenje u 49. minutu.

Partizan od tog trenutka napada sve češće i opasnije, a prilike ređaju Đurđević, Tavamba, Mihajlović, ali iz igre nije bilo gola. Tim iz Humske je drugi gol postigao u 72. minutu iz penala nakon igranja rukom u šesnaestercu Voždovca.

Glavni sudija meča Dragan Čolović je pokazao perma beloj tački, a siguran u realizaciji je bio Đurđević.

Partizan je pobedom povećao prednost u odnosu na Crvenu zvezdu i posle petog kola plejofa ima 52 boda, dok je Zvezda za sada na 46. Crveno-beli mogu da se vrate na tri boda zaostatka u slučaju da pobede Mladost iz Lučana na svom terenu.

Partizan je meč počeo u sastavu: N. Stevanović, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Jevtović, Kosović, Janković, Leonardo, Tavamba, Đurđević.

Za Voždovac su na početku igrali: Popović, Putinčanin, Mihajlov, Ivković, Filipović, Pavlović, Ćirković, Petrović, Srećković, Ješić, Georgijević.

Tok meča:

Partizan Voždovac dočekuje pred praznim tribinama. Klub je kažnjen zbog ponašanja navijača i skandiranja na utakmici protiv Vojvodine. Navijači su ranije organizovali video bim ispred stadiona putem koga prate dešavanja na terenu.

Početak utakmice prolazi u sporom tempu i osim centaršuta Miletića sa levog boka i pokušaja centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca, ozbiljnijih prilika nije bilo u prvih 12 minuta meča.

Miletić angažovan na levoj strani, još jednom prolazi po levoj strani, ali ne uspeva da centrira, odbrana Voždovca sigurna.

Prva dobra prilika za Partizan, posle kombinacije u šesnaestercu Voždovca lopta ide Tavambi, koji nije stigao da je uputi ka golu Zmajeva jer je pao. Sudija nije pokazao na belu tačku, a gola još uvek nema za crno-bele u 15. minutu.

Samo minut kasnije loptu je umalo u mrežu smestio Leonardo iz slobodnog udarca. Iz slične pozicije ali sa veće udaljenosti je dao gol Crvenoj zvezdi u prvom kolu plejofa.

Partizan posle 18 minuta igre znatno konkretniji, ali Voždovac vodi sa 1:0! Odličan potez Georgijevića koji lobuje golmana Partizana i "Zmajevi" dolaze do prednosti. Georgijević je prihvatio loptu ispred Stevanovića i golman Partizana je bio nemoćan.

Domaćin nastavlja da napada, Đurđević u 22. minutu odlaže loptu za Jankovića koji šutira po zemlji pored gola.

Jevtović šalje kroz sredinu loptu do Đurđevića a strelac 21 gola u šampionatu izlazi jedan na jedan sa golmanom gostiju udara loptu snažno po zemlji ali lopta ide pored gola.

Nova prilika za Partizan u 36. minutu. Đurđević je treći put na meču bio u šansi posle šuta Miletića, sa leve strane je šutirao u gol Voždovca ali je golman zatvorio ugao i lopta u korneru. Posle kornera lopta odlazi u peterac, ali je prilikom centaršuta izašla van granica igrališta.

Leonardo uz Đurđevića najopasniji u finišu poluvremena, ubacivanja po levoj strani ili pasevi saigračima, ali Voždovac čuva gol Popovića i igra "od noge do noge".

Partizan u pojedinim trenucima deluje dezorganizovano u napadu, a igračima se žuri pred nadoknadu vremena u prvom poluvremenu. Tim Marka Nikolića uglavnom pokušava iz prekida.

Posle jednog od poslednjih prekida Đurđević dolazi u četvrtu šansu, ovog puta iz mrtvog ugla sa desne strane, ali rezultat ostaje 0:0.

Konkretnija igra Partizana ali i namera Voždovca da se odbrani i igra čvrsto pokazuju i brojke: Partizan je u prvom poluvremenu imao 61% posed lopte, Voždovac je prema golu crno-belih uputio samo jedan šut koji je Georgijević pretvorio u gol.

Na drugoj strani je bilo šest šuteva ka golu, ali samo je samo jedan išao u okvir Popovićevog gola. Voždovac je napravio i 19 faulova naspram 9 faulova Partizana.

Partizan je od 45. do 60. minuta najefikasniji. Crno-beli su u tom periodu postigli gotovo trećinu svojih golova.

Leonardo u 47. minutu izlazi sam ispred Popovića posle izuzetne asistencije Miletića. Partizan je izveo aut sa desne strane, lopta ide Tavambi koji se u kaznenom prostoru gradi leđima, prebacuje loptu preko glave. Loptu potom loše ispucava Ješić, prihvata je Miletić i odličnim dodavanjem kroz sredinu omogućava Leonardu da postigne 21. gol u šampionatu.

Partizan nastavlja da niže kornere i želi preokret. Fudbaleri crno-belih igraju visoki presing i ne dozvoljavaju Voždovcu da iznese loptu. Voždovac primoran da šalje duge lopte što je rezultiralo nekolicinom grešaka.

U 55. minutu golman Popović napucava protivničkog igrača prilikom ispucavanja, ali je igrač Partizana u ofsajdu. Minut kasnije Tavamba loše šutira sa ivice kaznenog prostora.

Partizan solidno kombinuje u napadu, prvih 11 minuta drugog poluvremena protiče u njihovoj inicijativi. Voždovac ne odustaje od svoje igre, ali se za sada uglavnom igra na polovini terena "Zmajeva".

Prva izmena za Voždovac u 58. minutu. Petrović izlazi iz igre, menja ga Uroš Sinđić.

Glavni sudija Dragan Čolović poslao je na tribine trenera Partizana Marka Nikolića na sugestiju četvrtog sudije Zorana Širokog iz Smedereva u 62. minutu meča. Partizan će do kraja voditi Radoje Smiljanić. Smiljanić je vodio B tim Partizana.

Minut kasnije Tavambra propušta dobru šansu glavom sa pet metara, šalje lotpu preko gola.

Tavamba u 68. minutu izlazi iz igre, a menja ga Mihajlović. On odmah pravi Voždovcu probleme po levom boku i u 70. minutu šutira po zemlji prema Popovićevom golu.

Nova izmena u Voždovcu, Zec menja Srećkovića, a Voždovac hoće da sačuva rezultat.

Penal za Partizan u 72. minutu posle igranja rukom igrača Voždovca u svom šesnaestercu! Đurđević preuzima odgovornost i pogađa za 2:1. Partizan preokreće rezultat.

Greška pomoćnog sudije Kurčubića u 75. minutu. Mihajlović prolazi po levoj strani i centrira prema Đurđeviću na drugoj strani, a ovaj ostaje sam ispred gola Voždovca. Promašuje ali tek pošto je sudija svirao ofsajd. U ponovljenom snimku se vidi da ofsajda nije bilo.

Mihajlović je imao priliku da postigne gol ali loše šutira dva minuta nakon prethodnog pokušaja prema Đurđeviću. Partizan dominira u ovom delu igre, Voždovac bez napada i šansi.

Voždovac menja strelca jedinog gola Dejana Georgijevića, u igru ulazi Stefan Dražić. Na drugoj strani promena, Partizan menja Marka Jankovića, a u igru je ušao Petar Đuričković pred poslednjih pet minuta regularnog dela utakmice.

Glavni sudija je odredio pet minuta nadoknade vremena, a Leonarda je na terenu zamenio Radin pred ulazak u nadoknadu vremena.

U nadoknadi vremena nije bilo ozbiljnijih prilika, a crno-beli su posle dobro odigranog drugog poluvremena i preokreta došli do pobede u 35. kolu Superlige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve