Nova vest
Fudbal

Subota, 13.05.2017.

15:27

Bizaran promašaj Mahreza približio Siti eliti

Mančester Siti savladao je Lester Siti u prvom meču subotnjeg programa 37. kola Premijer lige – 2:1 (2:1).

Izvor:

Autor:

Bizaran promašaj Mahreza približio Siti eliti
Getty Images

'Građani' su stigli do važne pobede u borbi za plasman u Ligu šampiona jer sada zauzimaju treće mesto sa 72 boda, odnosno imaju šest više od petoplasiranog Arsenala, ali uz susret više.

Dobar duel na Etihadu ostaće upamćen po bizarnom penalu Rijada Mahreza u 77. minutu – kada se Alžirac okliznuo pre nego što je zahvatio loptu, a ona se pošto je šutnuo levom odbila od desnu nogu i završila u mreži Vilija Kabaljera, pa je glavni arbitar Bobi Medli opravdano poništio pogodak.

Prethodno, domaćin je došao do vođstva preko Davida Silve u 29. minutu, ali je i taj gol pomalo sporan jer deluje da je Rahim Sterling uticao na odbranu 'Lisica', iako Kasper Šmajhel nije imao šanse da zaustavi udarac Španca.

Sedam minuta kasnije Gabrijel Žezus duplirao je prednost Sitija, da bi Šinđi Okazaki tri minuta pre odlaska na odmor postigao najlepši gol na meču – divnim volej udarcem posle centaršuta Marka Olbrajtona.

Sada već bivši šampion Engleske pokušavao je do poslednjih trenutaka da izbegne poraz, meč je u međuvremenu produžen za čak devet minuta, ali je Kabaljero uspeo da sačuva svoju mrežu i donese ekipi Đozepa Gvardiole izuzetno važan trijumf. Aleksandar Kolarov posmatao je pobedu domaćina sa klupe.

S druge strane, u petak uveče dobili smo novog šampiona Premijer lige pošto je Čelsi minimalnim trijumfom nad Vest Bromičom u Albionu pobegao Totenhem Hotspuru na nedostižnih deset bodova prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve