Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.05.2017.

20:30

Ronaldo rasturio Atletiko, Real vidi novo finale!

Fudbaleri Real Madrida napravili su veliki korak ka novom finalu Lige šampiona pobedom rezultatom 3:0 nad gradskim rivalom Atletikom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ronaldo rasturio Atletiko, Real vidi novo finale!
Photo by Lars Baron/Getty Images

’Kraljevski klub’ je tako uradio veliki posao pred revanš na ’Visente Kalderonu’ za osam dana, a ponovo je blistao najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo.

Ronaldo je postigao sva tri pogotka i tako nastavio seriju koju je počeo u dvomeču sa minhenskim Bajernom u polufinalu.

Prvih desetak minuta nagovestilo je da nas čeka izuzetno uzbudljiva utakmica – Karvahal je kreirao odličnu priliku za Benzemu, a već u 10. minutu Real je stigao do vođstva.

Ronaldo je u prvom meču polufinala najjačeg evropskog takmičenja zatresao mrežu Jana Oblaka na centaršut Kasemira sa desne strane, ali je tom pogotku prethodila ofsajd pozicija. Serhio Ramos je ubacio loptu u kazneni prostor, Portugalac se nalazio metar iza Stefana Savića koji je izbacio do spomenutog asistenta Kasemira.

Ipak, reakcije linijskih sudija nije bilo, a ’Kraljevski klub’ je odmah potom mogao do 2:0, kada je Jan Oblak sjajnom paradom odbranio udarac Rafaela Varana. Mogao je Atletiko da šokira rivala 60 sekundi kasnije – ovoga puta istakao se Kejlor Navas, zaustavivši Kevina Gameira u situaciji 1 na 1.

Uzbudljivih pola sata završeni su po prilikom na obe strane, a pred poluvreme Real je doživeo peh jer se povredio Dani Karvahal.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a drugi deo bio je sušta suprotnost prvom, sve do 73. minuta. Tada je ponovo na scenu stupio Ronaldo. Uz malo sreće je prihvatio dodavanje Benzeme i sa ivice kaznenog prostora zakucao loptu pod prečku, verovatno raspršivši nade rivala da će se boriti za titulu.

To je bilo jasno kada je Portugalac na asistenciju Vaskesa kompletirao het-trik i slavlje na ’Santjago Bernabeuu’ je moglo da počne.

Ukoliko ekipa Zinedina Zidana izbori put u Kardif, imaće priliku da odbrani titulu evropskog prvaka, što nikom u modernoj istoriji nije pošlo za rukom.

U drugom finalu sastaju se Monako i Juventus, a prva utakmica na programu je u sredu od 20.45 na stadionu ’Luj drugi’.

Tok meča:

Utakmica na ’Santjago Bernabeuu’ počela je u izuzetno visokom ritmu, Atletiko je krenuo dobro, ali je domaći tim brzo preuzeo kontrolu i počeo sa napadima. U sedmom minutu Dani Karvahal je odlično prošao po desnoj strani, njegov šut je odbio Oblak do Benzeme, koji je bio u petercu, ali je lopta otišla pored gola.

Međutim, nije mnogo vremena bilo potrebno ’Kraljevskom klubu’ da povede – u sledećem napadu su dobili korner, posle izbijene lopte Ramos je vratio do Kristijana Ronalda koji je bio u ofsajdu. Odbrana je izbacila loptu na stranu, Kasemiro je odmah vratio, a Portugalac glavom zatresao mrežu za 1:0.

’Jorgandžije’ su delovale potpuno poljuljano primljenim golom i momci u belim dresovima nastavili su sa snažnim pritiskom. Šest minuta posle pogotka, lako je moglo da bude 2:0, pošto je Rafael Varan izuzetno skočio na korner Krosa, ali je Oblak nekako odbranio udarac glavom.

Slovenački čuvar mreže reagovao je i nakon udarca Marsela, da bi Atletiko odgovorio minut kasnije – Koke je kroz odbranu pronašao Gameira, ovaj pobegao odbrani i želeo da obiđe Kejlor Navas, ali je Kostarikanac izuzetno intervenisao i zaustavio ga bez faula.

Ređale su se prilike kao na traci – u 24. minutu Luka Modrić se sam izborio za prostor i malo je falilo da sa nekih dvadesetak metara pogodi donji levi ugao, a tri minuta kasnije Ronaldo je idealno centrirao do Benzeme, koji je želeo da uhvati makazice, ali nije bio uspešan.

Momentalno je odogovila Simeoneova ekipa, ovoga puta nakon prekida. Iako su svi očekivali direktan udarac Grizmana sa 25 metara, on je cenrirao na desnu stativu do Godina, ali je urugvajski defanzivac malo kasnio i propala je odlična šansa.

Posle izuzetno uzbudljivih pola sata ritam igre je malo opao, a posle jednog vazdušnog duela, Kasemiro je zadobio posekotinu na usni, zbog čega je morao da nosi gazu do poluvremena. Nije bilo više prilika do pauze, samo prinudna izmena Zinedina Zidana, koji je zamenio povređenog Karvahala.

Za razliku od prvog, drugo poluvreme počelo je u mnogo sporijem ritmu – igra se odvijala između dva šesnaesterca, a Simeone je nakon sata igre reagovao dvostrukom izmenom. Njiges je svoje mesto ustupio Gajtanu, dok je Fernando Tores ušao umesto Gameira.

Izmenama je odgovorio i Zidana, pošto su prethodno ’Jorgandžije’ tražile drugi žuti karton za Iska. Sjajni vezista je zakasnio u duelu sa Kokeom, ali je Etkinson pustio igru i sankcije nije bilo. Tek u 72. minutu domaćin je prvi put pripretio – lagano su po levoj strani prošli Marselo i Markos Asensio, vezista koji je zamenio Iska uputio je odličan centaršut, ali je Savić skočio ispred Benzeme.

To je sve bio uvod za ono što se desilo u 73. minutu kada je ’Kraljevski klub’ stigao do 2:0. Nakon još jedne akcije po levoj strani, Marselo je pronašao Benzemu ispred kaznenog prostora, a Francuz je uspeo da se zagradi. Odložio je desno do Ronalda kojem se lopta srećno odbila prilikom duela sa Luisom i on je zakucao pod prečku.

Od drugog postignutog gola Reala bilo je jasno da je pitanje finaliste već rešeno i samo se čekalo kojim će rezultatom biti završena prva utakmica. Sve je išlo ka tome da će biti još golova, to se i desilo, a strelac je bio ko drugi do Ronalda.

Posle izlaska Benzeme Kristijano se preselio u sam špic napada i u 86. minutu zapečatio sudbinu gradskog rivala. Atletiko je napao, izgubio loptu, usledila je brza kontra i odličan prodor rezerviste Vaskesa, povratna do Portugalca koji rutinski trese mrežu za 3:0.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, Modrić je u sledećem napadu opasno šutirao, potom je i Asensio bio blizu da zatrese mrežu Oblaka, ali se to nije desilo. Međutim, aktuelni šampion Evrope neće žaliti jer je jednom nogom već u finalu u Kardifu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

286 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu