Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.05.2017.

20:30

Zvezdi 11 penala, rivalima Partizana 8 crvenih

Situacija u srpskom klupskom fudbalu odavno je izuzetno loša, a krizu dodatno produbljuju gotovo svakodnevni sukobi i sumnjive situacije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezdi 11 penala, rivalima Partizana 8 crvenih
Foto: StarSport

Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan vodiće borbu do poslednjeg kola za titulu u Superligi Srbije, pošto imaju po 46 bodova, ali su ‘crveno-beli’ na čelu zbog boljeg plasmana u regularnom delu šampionata.

Iza nas je 33. kolo koje je donelo nove kontroverze i optužbe iz tabora dva naša najveća kluba, a to je bio povod da obratimo pažnju na brojeve i statistiku, koja može da pokaže da li su i koliko sudijske greške uticale na rezultate.

Zvezda je nedelju povela sa bele tačke pogotkom Gelora Kange, a to je bio ukupno 11. penal u korist aktuelnog šampiona Srbije. Svi su realizovani, dok je protiv Zvezde jedanaesterac dosuđen samo jednom.

Bilo je 19. marta u derbiju sa Čukaričkim na Banovom brdu, kada je strelac za domaće bio Ognjen Ožegović, ali ni to nije vredelo jer su izabranici Miodraga Božovića slavili sa 4:3.

Uz to, Zvezdini protivnici dobili su ukupno šest crvenih kartona u 33 utakmice Superlige, dok su za isto vreme isključena dvojica igrača kluba iz Ljutice Bogdana. Bivši štoper Tomas Fibel, kao i Predrag Sikimić koji je poslednji “pocrveneo”, još 28. avgusta prošle godine.

Što se tiče Partizana, situacija je malo drugačija – ‘crno-beli’ je dodeljeno šest penala, ali su protivnici dobili dva manje. Ipak, rivali kluba iz Humske osam puta su isključivani u prvenstvu, naspram samo jednog crvenog kartona za Partizan – zaradio ga je Uroš Đurđević 25. novembra.

Podsetimo, duel Zvezde i Vojvodine u subotu podigao je veliku buru zbog kontroverznih odluka sudije Srđana Obradovića. Beogradski ’crveno-beli’ savladali su na svom stadionu ‘Lale’ ali je nekoliko situacija išlo njima na ruku.

Prvo je levi bek Novosađana Nikola Antić dobio direktan crveni karton zbog navodnog psovanja sudije Obradovića, da bi glavni arbitar dosudio penal za domaćina posle sumnjivog starta nad Boaćijem.

Momentalno su usledile reakcije igrača Voše i Partizana, potom i legendarnog vaterpoliste, a sada predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića, dok je Milan Lola Smiljanić, koji je umeo da "proziva" Zvezdu u prošlosti, to učinio ponovo.

Iz kluba sa stadiona ‘Rajko Mitić’ nisu želeli da se bave optužbama, već su se pozvali na duel ’crno-belih’ sa Radnikom u 29. kolu Superlige. Partizan je tada slavio posle preokreta sa 2:1, iako je gubio na poluvremenu, a gosti iz Surdulice su sredinom drugog dela dobili dva crvena kartona za tri minuta.

Očigledno je da se strasti u srpskom fudbalu neće uskoro smiriti, a kako sada izgleda, računica iz ovog teksta sigurno će biti promenjena u poslednje četiri runde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve