Nova vest
Fudbal

Petak, 21.04.2017.

19:58

Poćetino: Popularniji smo od Čelsija i Arsenala

Menadžer Totenhema Maurisio Poćetino sjajno vodi klub od kada je došao 2014. godine, prethodnu sezonu bio je treći, dok se u ovoj bori za titulu šampiona.

Izvor:

Autor:

Poćetino: Popularniji smo od Čelsija i Arsenala
Foto: Gettyimages

Nekadašnji trener Espanjola i Sautemptona vezao se za klub i navijače, što potvrđuje i prošlogodišnji produžetak ugovora do 2021. godine.

"Voleo bih ovde da ostanem što duže, ovo je klub sa istorijom, najpopularniji klub u Londonu, više i od Čelsija i od Arsenala. Zaista uživam ovde", rekao je Argentinac.

Dugo godina je klub sa "Vajt Hart Lejna" zaostajao za najvećim engleskim klubovima, međutim od svog dolaska Poćetino insistira da se to promeni.

"Totenhem je istorijski klub na istom nivou sa Mančester Junajtedom i Liverpulom. Vraćamo taj pobednički mentalitet, ne smemo da se osećamo inferiorno u odnosu na ostale bez obzira što su možda talentovaniji od nas", bile su reči Poćetina.

Ono što ih još uvek razdvaja je novac koji ulažu, Totenhem i dalje zaostaje u tom segmentu, ali zbog toga privlači fudbalske fanatike širom sveta koji su protiv krupnog kapitala u fudbalu.

"Istina je da velika petorka ulaže dva ili tri puta više novca od nas, oni imaju drugačiju filozofiju i strukturu poslovanja od nas. Ali to je sjajan izazov i lepota ovog projekta. Pre tri godine kada sam započeo ovaj projekat, ideja je bila da smanjimo razliku u kvalitetu između nas i vodeće četvorke (Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi i Arsenal). Kada analiziramo prethodne dve sezone vidimo da smo nadmašili svoje planove, moj tim je u tom periodu bio najkonstantniji u Premijer ligi. Osvojili smo više bodova od bilo kog drugog tima", zaključio je argentinski trener.

Totenhem ima 71. bod, četiri manje od vodećeg Čelsija, a u narednom 33. kolu gostovaće ekipi Kristal Palasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d