Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.04.2017.

13:00

Kup: Partizan preokretom na 'Krovu' do polufinala

Ekipa Partizana plasirala se u polufinale Kupa Srbije trijumfom posle preokreta nad Voždovcem na 'Krovu' – 2:1 (0:1).

Izvor:

Autor:

Kup: Partizan preokretom na 'Krovu' do polufinala
StarSport

Crno-beli su na vrhu tržnog centra na Voždovcu, na veštačkoj travi, odigrali možda i najlošiji meč ove sezone, ali su na kraju ipak uspeli da izbegnu poraz i penala, odnono stignu do preokreta.

'Zmajevi' su bili raspoloženiji za igru, što se videlo već od samog starta, da bi tri minuta pre odlaska na odmor stigli do vođstva – kada je Nikola Srećković sa pet metara završio sjajnu akciju saigrača u dva poteza.

Gosti su krenuli daleko agresivnije i ofanzivnije u nastavku, ali i dalje nisu mogli da ugroze mrežu Zorana Popovića. Ipak, kada se sve sagleda, domaći i te kako imaju razloga da žale, pošto su propustili dve fenomenalne prilike da i definitivno reše duel.

Tragičar je bio Dejan Georgijević, koji je u razmaku od deset minuta propustio da realizuje dve stopostotne prilike – najpre je šutirao pored gola Filipa Kljajića, dok mu je drugi pokušaj zaustavio golman tima iz Humske.

Kako to obično biva, stigla je kazna – za oba promašaja, ali se mora istaći da je Partizan imao i sreće. Izjednačenje gostima doneo je Uroš Đurđević posle indirekta na sedam-osam metara, kada se lopta izodbijala od nekoliko igrača i završila u mreži.

Pokušala je ekipa Ilije Stolice da izdrži do kraja i izbori penale, ali je nova nespretna intervencija defanzivaca Voždovčana omogućila da da penal ruleta ne dođe. Miloš Mihajlov nije na vreme reagovao u svom kaznenom, a lopta se odbila do Leonarda koji lako svom timu donosi totalni preokret i nastavak borbe za trofej.

U uvodnih desetak minuta igre nismo videli previše uzbuđenja, s tim da je domaćin bio nešto konkretniji. Ipak, sem udarca iz ugla i jednog pokušaja sa distance nije bilo opasnosti po Kljajića. Partizan je tek u 18. minutu po prvi put usepo da zapreti, a malo je nedostajalo da stigne do vođstva.

Leonardo je izašao sam ispred Popovića, doduše levo iskosa, ali nije uspeo u svojoj nameri da čuvaru mreže domaćih proturi loptu kroz noge, da bi Voždovčani u nastavku akcije izbacili loptu na drugu polovinu.

Partizan je u 26. minutu uspeo da zatrese mrežu domaćih posle kornera, međutim – Đurđević se nalazio duboko u ofsajdu, ali ga to nije sprečilo da negoduje kod pomoćnog arbitra, iako za tako nešto aposlutno nije bilo potrebe. Takođe, stiče se utisak da je lopta posle udarca Ostojića glavom i išla u okvir gola.

Delovalo je da će to biti poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, ali su domaći uspeli da se oslobode pritiska i stignu do vođstva u 42. minutu.

Ćirković je dobio duel sa Miletićem na desnom krliu, prosto odnevši defanzivca gostiju, i potom poslao loptu po zemlji u visini peterca –odakle je Srećković lako smešta u mrežu – 1:0.

Iako je Partizan očekivano pritiskao od starta nastavka, nisu crno-beli uspevali ozbiljnije da ugroze gol domaćih, sve se uglavnom svodilo na prosečne centaršuteve i šanse posle udarca iz ugla. Najbliži pogotku bio je Leonardo u 56. minutu, kada je njegov udarac, ponovo iskosa, završio u spoljnjem delu mreže.

Samo pet minuta kasnije, Georgijević propušta stopostotnu šansu da dodatno približi svoj tim velikom iznenađenju i plasmanu među četiri najbolje ekipe. Everton je olako izgubio loptu u duelu sa napadačem 'Zmajeva', ali je poslao loptu pored stative.

Nastavilo se u istom ritmu, pa smo do 75. minuta videli nove dve sjajne intervencije golmana dveju ekipa. Najpre je udarac Ostojića glavom sa svega nekoliko metara Popović zaustavio odličnom refleksnom reakcijom, da bi, nekoliko napada kasnije, na drugoj strani Kljajić još jednom spasao Partizan – ponovo u duelu 1 na 1 sa Georgijevićem, koji je prethodno prošao tri rivala.

Marko Nikolić pokušao je nešto da promeni uvođenjem Đuričkovića umesto Tavambe, a njegova ekipa uspela je da stigne do izjednačenja u 80. minutu, uz dosta sreće.

Glavni arbitar dosudio je indirekt za Partizan u kaznenom prostoru domaćina, posle neopreznog starta Filipovića, svi igrači Voždovca stali su iza lopte, ali je Đurđević nekako uspeo da je provuče, pre nego što se ona od nekoliko igrača odbila u mrežu Popovića – 1:1.

Partizan je u poslednjih pet minuta krenuo još silovitije u želji da stigne do preokreta, ali je Kosović jako loše reagovao u kaznenom prostoru, dok je u nastavku akcije šutirao pored gola sa šest, sedam metara. Međutim, da ne gledamo penale pobrinuo se Leonardo u 90. minutu.

Bilo je evidentno da se domaći muče kako se meč bliži kraju, nisu mogli da izdrže tempo, da bi novu lošu reakciju na ulasku u poslednji minut regularnog toka kaznio Leonardo i odveo crno-bele u narednu fazu – 1:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

216 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve