Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.03.2017.

14:51

Ljubav prema Partizanu ipak je imala cenu

Portugalska Benfika objavila je pod kojim uslovima je Andrija Živković prešao iz Partizana u Benfiku.

Izvor: B92

Autor:B92

Ljubav prema Partizanu ipak je imala cenu

Talentovani srpski fudbaler odbio je da produži ugovor sa crno-belima, pa je na leto 2016. kao slobodan igrač potpisao za portugalskog velikana.

Njemu je 30. juna 2016. istekao ugovor sa crno-belima, a Jovica Živković, otac mladog fufbalera, četiri dana pre toga je osnovao firmu “Zile Football Managament” koja je 5. jula sklopila ugovor sa Benfikom.

Klub iz Lisabona je transfer platio šest miliona evra, od kojih je 4,25 platila na račun pomenute firme Živkovićevog oca, a preostlaih 1,75 je navedeno kao procenat menadžera.

Partizan nije dobio ništa, a mogao bi i da plati dodatne penale jer je bivši predsednik kluba Dragan Đurić sa izraelskim menadžerom Pinijem Zahavijem potpisao ugovor kojim se odriče prava na prihode od prodaje Živkovića.

U tom ugovoru je i klauzula prema kojoj su crno-beli bili obavezni da plate obeštećenje ukoliko igrač ne bude prodat do ulaska u poslednjih šest meseci ugovora, što se i dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu