Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.01.2017.

09:41

Cvetković priznao nameštaljku, Ćiro se "ne seća"

Bivši fudbaler Crvene zvezde Bora Cvetković otkrio je da je kao igrač zagrebačkog Dinama bio učesnik nameštene utakmice u Prvoj ligi Jugoslavije 1986. godine.

Izvor: B92, Sport Klub, Kurir

Autor:B92, Sport Klub, Kurir

Cvetković priznao nameštaljku, Ćiro se
Foto: StarSport

U pitanju je gostovanje "modrih" Vojvodini u poslednjem kolu sezone 1985/1986, na kojem je Dinamo slavio 7:1 u Novom Sadu.

"Nemoguće je da samo jedan igrač namesti meč. To kolo je bilo toliko specifično. Mi smo igrali sa Vojvodinom u Novom Sadu i bilo je 7:1 ili 7:2 za nas i stvarno je tu bilo nekih "nečistih" igrača. Međutim, to je jedna jedina nameštena utakmica koju sam igrao. Ovo sada mi izgleda smešno i tužno. Ne mogu da verujem da se to radi. Možda se i vidi neki detalj. A čim se primeti nešto sumnjivo, odmah se priča o nameštanju. Ja ne mogu da verujem da je svako kolo namešteno", otkrio je pre desetak dana Cvetković za Sport Klub.

Poslednje kolo Prve lige Jugoslavije u sezoni 1985/1986. u narodu je poznato kao "šajberica", po tadašnjem predsedniku FS Jugoslavije Slavku Šajberu koji se dovodi u vezu sa mnogim nameštaljkama u jugoslovenskom fudbalu.

U tom kolu je svaki klub postigao onoliko golova koliko mu je bilo potrebno. I Partizan i Zvezda su dobili svoje meče protiv Željezničara i Sarajeva sa po 4:0, a problem je nastao kada je duel crno-belih i Želje produžen za 20 minuta.

Šajber je poništio kompletno kolo i naredio odigravanje novih utakmica. Usvavni sud je nekoliko godina kasnije poništio njegovu odluku i rezultate proglasio validnim. Titulu je osvojio Partizan zbog gola više od Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve