Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.01.2017.

16:33

Enrike: Van Gal jedan od najboljih ikada

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da je Holanđanin Luj van Gal jedan od najboljih trenera u istoriji katalonskog kluba.

Izvor: mn

Autor: mn

Enrike: Van Gal jedan od najboljih ikada

Van Gal je u utorak saopštio da završava trenersku karijeru zbog porodične tragedije.

Enrike je bio u prvom timu kada je Van Gal vodio Barselonu u dva navarata, od 1997. do 2000. i u sezoni 2002/2003, kada je tim sa Nou Kampa osvojio dve titule španskog prvenstva, Kup Kralja i Kup UEFA.

„Imao sam sreće da dva puta sarađujem sa Van Galom, imam visoko mišljenje o njemu, bili smo u veoma dobrim odnosima. On je jedan od najboljih trenera koje je Barselona ikada imala i sa kojima sam ja sarađivao. Mnogo sam naučio od njega. Kada je stigao u klub, brzo se uklopio sa svojom filozofijom fudbala. Imam mnogo uspomena iz rada sa njim, ali i mnogo anegdota. Njegove konferencije za medije bile su legendarne. Bio je važna osoba u mojoj karijeri, kako na fudbalskom, tako i na ličnom planu. Iza tok ozbiljnog lica, krio se veoma osetljiv čovek“, otkrio je Enrike.

Holanđanin je u karijeri, koju je počeo 1991. godine, s velikim uspehom predvodio Ajaks, Barselonu, Bajern iz Minhena i reprezentaciju Holandije. On je karijeri osvojio 20 klupskih trofeja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d