Nova vest
Fudbal

Nedelja, 04.12.2016.

10:42

Ninković odbrio da se vrati među 'Orlove'

Srpski fudbaler Miloš Ninković, koji trenutno nastupa za Sidnej, otkrio je da je odbio poziv da se vrati u reprezentaciju u novembru.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ninković odbrio da se vrati među 'Orlove'
Photo by Hagen Hopkins/Getty Images

Postojala je mogućnost da se nekadašnji fudbaler Čukaričkog, kijevskog Dinama, Evijana i Crvene zvezde vrati u nacionalni tim, ali je on odlučio da odbije poziv za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Razgovarao sam sa nekim ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, ali nisam sa selektorom Slavoljubom Muslinom. Kao što sam mnogo puta rekao do sada, čak i kada sam nastupao u Srbiji, za mene je igranje za reprezentaciju završeno. Sada igram u Australiji i nije lako da se odazovem pozivu za nacionalni tim tokom sezone", rekao je Ninković.

Popularni Nine, koji je 28 puta nosio dres ‘Orlova’, igra sjajno za Sidnej – od jula 2015. odigrao je 33. utakmice i postigao 8 golova.

"Ta priča je za mene gotova. Imam 31 godinu, igrao sam na Svetskom prvenstvu, nastupio mnogo puta za nacionalni tim i mislim da je vreme da u Srbiji igraju neki mlađi igrači od mene. I dalje sam u Australiji, pa nije moguće da prihvatim da se nađem među ‘Orlovima’. Bio bi mi potreban jedan dan da doputujem u Srbiju, a onda četiri-pet dana da se oporavim od puta. Volim svoju zemlju i veoma je važno igrati za reprezentaciju. Više puta sam ponovio, igrao sam mnogo puta, a i sada kada pružaju dobre partije ja nisam previše star, ali sam mnogo daleko od Srbije i Evrope".

Njegov tim je trenutno na prvoj poziciji sa 23 boda, šest više od prvog pratioca Melburn sitija.

"I dalje sam pod ugovorom, volim ovaj klub, ljude i navijače. Grad je prelep, ali sada ne razmišljam o budućnosti jer imamo veoma važne utakmice. Želim da se fokusiram na teren i pokušam da pomognem svojim saigračima da osvoje titulu", zaključio je Ninković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve