Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2016.

19:00

Gvardiola: Aguero? Ne znam, možda je...

Đozep Gvardiola kaže da je zadovoljan igrom svog tima i brojem stvorenih šansi, uprkos porazu od Čelsija u derbiju 14. kola Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Gvardiola: Aguero? Ne znam, možda je...
Getty Images

'Građani' su vodili i bili bolji od 'Plavaca', ali je maestralni Dijego Kosta kaznio promašaje i kreirao preokret svog tima za konačni trijumf (3:1).

"Bila je ovo veoma dobra utakmica s naše strane, u kojoj smo stvorili veliki broj prilika. Imali smo loptu u nogama, stvorili dovoljno šansi da zabeležimo pobedu, ali nismo bili dovoljno čvrsti u kaznenom. De Brujne je trebalo da pogodi gol (umesto prečke sa pet metara), ali ne smatram to kao razlog poraza. Bilo je daleko više razloga. Imali smo nekoliko šansi za novo vođstvo, ali su onda oni pogodili. S druge strane, oni su iz tri šanse dali tri gola – što je sjajna vrlina. Naš nivo igre takođe je bio veoma dobar, ponosan sam na način na koji smo igrali, stvorili smo više šansi nego protiv Palasa i Barnlija, međutim – u fudbalu se sve vrti oko golova, a upravo zbog njih Čelsi je pobedio, a mi izgubili. Čestitam im", rekao je Gvardiola.

Španac se potom osvrnuo i na divljački potez Serhija Kuna Aguera, koji je u nadoknadi vremena isključen zbog starta otvorenim đonom nad Davidom Luizom, dok je u nastavku celog incidenta crveni karton zaradio i Fernandinjo – zbog guranja Ceska Fabregasa.

"Šteta je što se završilo na takav način. Takva je bila odluka sudije. Šteta, izvinjavam se. Mislim da Aguero nije to uradio slučajno... Ipak, možda i jeste... Uklizao mu je, obojica su ušli snažno, i ostvario kontakt s njegovom nogom. Moram da razumem mnoge stvari, ali ako sudija kaže da je crveni onda je crveni, kao i u slučaju Nolita (pre nekoliko nedelja", ističe Pep.

"S druge strane, Fernandinjo je samo branio svoje saigrače, a i tu udela ima isključenje Nolita bez koga smo tri susreta, pa je Fern želeo da obrani svoje saigrače".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve