Nova vest
Fudbal

Subota, 29.10.2016.

15:25

PL: Žiru i Sančes prejaki za 'Crne mačke'

Program desetog kola Premijer lige otvoren je susretom između Sandrerlenda i Arsenala, koji je završen ubedljivom pobedom gostiju iz Londona – 4:1 (1:0).

Izvor: SM

Autor: SM

PL: Žiru i Sančes prejaki za 'Crne mačke'
Getty Images

Na stadionu ‘Svetlosti’ puleni Arsena Vengera su u prvom poluvremenu poveli golom sjajnog Aleksisa Sančesa u 18. minutu meča. Iako su na odmor otišli s minimalnom prednošću, gosti su bili dominantniji i stvarali veće šanse pred golom domaćeg tima.

Aleks Okslejd-Čemberlen centrirao je na peterac, a Čileanac se ubacio između dva štopera domaćina i lako pogodio mrežu za vođstvo.

U drugom poluvremenu, ključni momenat mogao je da bude u 65. minutu, kada je Martin Etkinson dosudio penal za Sanderlend, pošto je Peter Čeha oborio protivničkog igrača. Precizan sa bele tačke bio je Džermejn Defo, da bi Venger odlučio da, četiri minuta kasnije, dâ priliku Olivijeu Žiruu i to je u stvari bio ključni momenat.

Do ubedljivog vođstva ‘Tobbdžije’ dolaze od 71. minuta, kada gosti uspevaju da za samo sedam minuta postignu tri gola i tako stave tačku na utakmicu.

.

Žiru je samo dva minuta od ulaska na teren, i to sa prvim kontaktom s loptom, doneo novu prednost 'Tbodžijama'. Francuz je ispratio savršen centaršut koji je duboko u šesnaesterac uputio Kiran Gibs i postigao svoj prvi gol u sezoni, a samo pet minuta kasnije isti igrač postiže još jedan pogodak.

Međutim, to nije bio kraj rafalne plajbe londonskog kluba, da bi u 78. minutu strelac prvog gola stavio tačku na meč.

Čileanac se našao na pravom mestu, posle stative Gibsa, i odbitak od Arona Ramzija pretvorio u konačnih 4:1.

Arsenal je sada prvi sa 23 boda, dok su 'Crne mačke' nastavile seriju bez pobeda i nalaze se na začelju tabele sa samo dva osvojena boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu