Nova vest
Fudbal

Petak, 21.10.2016.

10:07

FS Vojvodine: Orden za Mažića!

Izvršni odbor FS Vojvodine (FSV) predložio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da odlikuje sudiju Milorada Mažića, zbog promocije srpskog sporta u svetu.

Izvor: AK

Autor: AK

FS Vojvodine: Orden za Mažića!
Foto: Getty images

“Mažićev primer jedan je od najsvetlijih u našem sportu. Sjajan ambasador Srbije, učesnik najvećih evropskih utakmica i takmičenja, predstavnik zemlje u Super kupu Evrope i napokon ponovni kandidat za drugo učešće na Mondijalu. Svi ti parametri svrstali su Mažića u vrh našeg društva i države”, objasnio je razloge predsednik FSV Dragan Simović

Ceneći privrženost predsednika Nikolića sportu i fudbalu, prvi čovek pokrajinskog fudbala veruje u pozitivan odgovor.

"Znajući da predsednik države ima razumevanja za dostignuća vrhunskih sportista, nadam se da će naš predlog biti usvojen", poručio je Simović.

Mažić je u sredu delio pravdu u derbiju trećeg kola Lige šampiona između Barselone i Mančester Sitija (4:0) na kojem je pokazao dva crvena kartona i svirao penal, završivši meč praktično bez pogreške nodluke.

Sezonu je počeo suđenjem Superkupa Evrope između Real Madrida i Sevilje (3:2), dok je letos vodio tri meča na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Prethodnih sezona je arbitrirao četvrtfinalne utakmice LŠ, te polufinala Lige Evrope, pa se može očekivati da bude u užoj konkurenciji i u završnici ovosezonskih evropskih takmičenja, kao i na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve