Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.10.2016.

13:43

Apsolutni rekorder, 19 odbranjenih penala u sezoni

Valensija ne može da se pohvali dobrim rezultatima u Primeri, ali svakako mogu golmanom Dijegom Alvesom, koji je apsolutni rekorder u odbrani penala.

Izvor: SM

Autor: SM

Apsolutni rekorder, 19 odbranjenih penala u sezoni
Getty Images

Brazilac je uspeo da odbrani 19 penala, što je rekord u La ligi, a poslednja dva odbranio je u nedeljnom meču sa Atletikom iz Madrida.

Prvo je u 44. minutu odbranio jedanaesterac Antoanu Grizmanu, da bi ponovo bio uspešan među stativama u 69, kada je Gabi preuzeo odgovornost i sa bele tačke nije uspeo da salada iskusnog čuvara mreže.

Koliko je 31-godišnji golman nepobediv u svom golu, govori i podatak da je na svim takmičenjima imao odbranjenih 45 šuteva, što je skoro 50% sačuvanih lopti.

Francuski reprezentativac je promašio tri penala od poslednjih četiri i to protiv Real Madrida, Bajerna i sada protiv Valensije.

Grizman u La Ligi i u Ligi šampiona nije bio uspešan sa bele tačke, pa je tako promašio tri od četiri penala u španskoj ligi, kao i dva od tri u najjelitnijem takmičenju.

Ekipa Dijega Simeonea je od 2012/13 od 57 penala pogodila samo 22, što je samo 38,6 % uspešnosti izvođenju jedanaesteraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu