Nova vest
Fudbal

Petak, 30.09.2016.

20:50

Sudbina Sona u Totenhemu zavisi od vojnog roka

Budućnost fudbalera Totenhema Son Heung-min u engleskom klubu je neizvesna jer će u naredne tri godine morati da odsluži vojni rok.

Izvor: SM

Autor: SM

Sudbina Sona u Totenhemu zavisi od vojnog roka
Getty Images

Reprezentativac Južne Koreje je u ovoj sezoni zablistao u dresu ’Pevaca’, a svoj peti gol postigao je u drugom kolu Lige šampiona i tako doneo pobedu timu u meču sa CSKA.

Ipak, neuspeh fudbalske reprezentacije Južne Koreje da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, ovog leta, povećao je šanse da će 24-godišnji fudbaler morati da završi služenje vojnog roka.

Vojni rok u Južnoj Koreji traje 21 mesec i mora da se završi pre 28. godine, što znači da bi talentovani napadač mogao da igra u inostranstvu sve do jula 2019. godine.

Međutim, zakon u Južnoj Koreji omogućava sportistima koji osvoje medalje na Olimpijskim ili azijskim igrama da izbegnu služenje vojnog roka, ali je potrebno da četiri nedelje odrade vojnu obuku.

Najpoznatiji fudbaler iz Južne Koreje i bivši fudbaler Mančester Junajteda, Đi-Sung Park izbegao je odlazak u vojsku pošto je stigao do polufinala u Mundijala, a sadašnjem igraču Svonsija Kiju Sung Jengu je određeno da služi mesec dana jer je osvojio medalju u Londonu sa reprezentacijom.

Međutim, Son sa reprezentacijom Južne Koreje nije uspeo da dođe do medalje jer je takmičenje završio u četvrtfinalu, porazom od Hondurasa. To znači da je poslednja šansa igrača Totenhema, da osvoji medalju na azijskim igrama 2018.

Posle Igara u Riju bio sam uznemiren, ali posle OI morao sam da se fokusiram na sezonu u Engleskoj. Nije bilo lako, ali moja porodica i moji saigrači su me podržalli i osećao sam se jači nego pre", izjavio je bivši fudbaler Leverkuzena i Hamburga.

Reprezentativac Južne Koreje je ovog leta bio blizu prelaska u Mančester Siti, ali je sastanak sa Maurisijom Poćetinom presudio da ostane na ’Vajt Hart Lejnu’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve