Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2016.

08:43

Spektakl na Sent Džejms Parku i Mitrov šou

Većina ljubitelja fudbala u sredu uveče pratila je dešavanja u Ligi šampiona, ali oni koji su se ipak odlučili za Čempionšip nikako nisu pogrešili.

Izvor:

Autor:

Spektakl na Sent Džejms Parku i Mitrov šou
Getty Images

Njukasl Junajteda i Norič Siti odigrali su na Sent Džejms Parku meč za pamćenje, meč kakav je svojstven samo ostrvskom fudbalu, a na kraju su slavili domaći – iako su gubili (3:2) do 94. minuta – 4:3 (1:1).

'Svrake' su povele na zatvaranju desetog kola Čempionšipa, pogotkom sjajnog Dvajta Gajla, koji je prošlog leta stigao na sever Engleske iz Kristal Palasa za 10.000.000 funti, u 24. minutu, ali su 'Kanarinci' uzvratili samo 60 sekundi pre odlaska na odmor preko Grejema Doransa iz penala.

Totalni preokret gostima doneo je Kameron Džerom posle sedam minuta igre u nastavku, da bi već u 69, kada je Džejkob Marfi pogodio za 3:1, delovalo da je sve gotovo i da domaćin može eventualno do boda.

Međutim, tada je usledilo neverovatnih 25 minuta fudbala i noć za pamćenje za sve one koji sebe smatraju 'Džordijima', ali i onima koji prosto obožavaju fudbal.

Najpre je Gajl u 71. minutu, od kada se i naš Aleksandar Mitrović našao na terenu, upisao svoj drugi pogodak i vratio nadu da poraz može biti izbegnut, a prava ludnica usledila je duboko u sudijskoj nadoknadi.

Ekipa Rafe Benitesa nije odustajala, Mitrović je imao dve polu prilike – nije bio precizan, ali jeste Joan Gufran na centaršut Meta Ričija u petom minutu nadoknade. Delovalo je to tô, svi na stadionu bili su presrećni jer je viđeni poraz pretvoren u bod, međutim – 'Kapetan Gajl' imao je drugačije planove.

Brzo su 'Svrake' uzele loptu pošto su 'Kanarinci' krenuli sa centra, Džondžo Šelvi je poslao dugačak pâs iz 'kruga', Mitar je spustio do Gajla, a ovaj se nekako izborio za prostor i poslao loptu po zemlji u dalji ugao za potpuni delirijum na stadionu.

Ni tu nije bio kraj, pošto je glavnu ulogu preuzeo centarfor naše reprezentacije – pošto najpre umalo nije 'udavio' junaka i strelca het-trika, posle čega je na centru zagrlio i podigao menadžera Benitesa.

Njukasl je stigao do šestog trijumfa i sada zauzima treće mesto sa 19 bodova, dok je Norič, kome je ovo prvi poraz posle pet uzastopnih pobeda, na poziciji iznad sa bodom više.

Samo u Engleskoj...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve