Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.09.2016.

12:21

Tzv. Kosovo dobilo od FIFA devetoricu igrača

Takozvana Republika Kosovo debitovaće u ponedeljak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a FIFA im je kao "poklon" dozvolila registraciju devetorice igrača.

Izvor: AK

Autor: AK

Tzv. Kosovo dobilo od FIFA devetoricu igrača
Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Svetska kuća fudbala je dozvolila Kosovu da za njega nastupaju bivši igrači Nemačke, Norveške, Švajcarske, Austrije, Albanije i Švedsk.

Tako će selektor Albert Bunjaki moći da računa na Fanola Perdedaja, Enisa Alušija, Barsanta Keljinu, Elbasana Rašanija, Hekurana Kriezijua, Sinana Bitučija, Vedata Muriča, Ertona Fejzulahua i Alberta Bunjakua.

"Niko nije verovato da ćemo doći do ovog trenutka tako brzo. Ovo je ogroman uspeh, prvi korak smo napravili pre dve godine, niko nije verovao da je moguće. Ovo je novo okruženje za nas, tražićemo svoju igru, navići da igramo zajedno, mislim da smo na pravom putu. Potrebno nam je vreme da se razvijemo, to će trajati nekoliko godina. Ovo je u svakom slučaju velika čast. Tek počinjemo, ali imamo ambicije. Skupo ćemo prodati kožu, nećemo nikome ništa pokloniti", rekao je napadač Bunjaku koji je 2010. igrao za Švajcarsku na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

FIFA razmatra još devet zahteva Kosova, koje je pre nekoliko meseci mimo statuta postalo član UEFA, a potom i FIFA.

Potencijalni reprezentativci su između ostalih Amir Rahmani (Albanija), Valon Beriša (Norveška), Alban Meha (Albanija), Milor Rašica (Albanija), Herolind Šala (Albanija).

"Ne znam da li ću imati sve igrače na raspolaganju, odnosno da li ću smeti da ih koristim na prvoj utakmici. Fudbaleri su motivisani, odradili su i trening na stadionu na kome nas čeka utakmica, ali tek će u ponedeljak saznati da li će moći da nastupe. ", rekao je selektor Bunjaki.

Kosovo u ponedeljak od 20:45 gostuje Finskoj, a u Grupi I su još Hrvatska, Turska, Ukrajina i Island.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu