Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.08.2016.

14:32

FIFA: Infantinova plata sledeće nedelje

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) odrediće sledeće nedelje visinu plate svom predsedniku Đaniju Infantinu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

FIFA: Infantinova plata sledeće nedelje
Getty Images

Fifa je saopštila da će njena novoizabrana Komisija za naknade sredinom sledeće nedelje odrediti platu Infantinu i ostalim visokim zvaničnicima svetske kuće fudbala.

Infantino je 26. februara izabran za predsednika Fifa i od tada radi bez ugovora. On je ponudu za platu od dva miliona evra uz dodatne bonuse nazvao "uvredljivom".

Prošle godine, tadašnji predsednik Fife Sep Blater dobio je tri miliona dolara osnovne plate iz ugovora, a takodje su mu isplaćene desetine miliona za Svetsko prvenstvo i bonuse za dugoročan rad. Spor oko Infantinove plate uvećao je tenzije izmedju njega i tadašnjeg predsednika Fifinog panela Domenika Skale, koji je u maju iz protesta podneo ostavku.

Fifa je saopštila da će se Komisija za naknade sastati u sredu, predvodjena Slovencem Tomažom Veselom, koji je zamenio Domenika Skalu. Ta komisija će odrediti platu i generalnom sekretaru Fife Fatmi Samuri. Skala je prethodno odlučio da generalni sekretar dobije veću platu od predsednika Fife. Isplate članovima Saveta Fife, koji dobijaju godišnju stipendiju od 300.000 dolara, takodje moraju da dobiju odobrenje komisije. Blaterova plata je dugo godina bila dobro čuvana tajna, dok Fifa u martu nije saopštila detalje, kada je osamdesetogodišnji Švajcarac napustio funkciju posle velikog skandala i hapšenja nekolicine zvaničnika Fife povodom malverzacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu