Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2016.

16:12

Muslin: Ljajićev problem je pozicija

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je za predstojeću utakmicu sa Irskom u kvalifikacijama za SP pozvao igrače koji trenutno mogu da pruže najviše.

Izvor: B92

Autor:B92

Muslin: Ljajićev problem je pozicija
Foto: StarSport

Muslin je između ostalih vratio u tim Aleksandra Kataija, Duška Tošića, Stefana Mitrovića, Jagoša Vukovića, Aleksandra Ignjovskog.

"Trebaju nam igrači koji mogu da daju najviše 5. septembra. Procenili smo da su u ovom momentu ovo najbolji igrači koje imamo za tu utakmicu. Gledaćemo formu, ali imamo sedam dana priprema, koje će dati dopunsku sliku. Već imam ideju u kom sastavu bismo trebali da počnemo duel sa Irskom, ali videćemo. Ima još dva vikenda, nadam se da neće biti povredjenih", rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

S druge strane, izostavljeni su Adem Ljajić, Nikola Maksmović, Nikola Stojiljković...

"Ljajić nije mnogo igrao u prve dve utakmice, planirao sam da ga proverim u jednoj novoj ulozi u meču sa Rusijom, ali se povredio Kod njega je mali problem pozicija, jer se radi o klasičnom pleju. Naravno, vrata za sve koji sada neće biti sa nama, ostaju otvorena. Isto se odnosi na Nikolu Maksimovića, koji trenutno ne igra u Torinu, možda i promeni sredinu. Stojković trenutno ne brani, možda i promeni klub, zato na spisku imamo četiri golmana. Nadam se da će on da reši svoj status do našeg okupljanja", rekao je selektor.

Selektor je rekao da je sa stručnim štabom dobro analizirao Irsku i dodao da se ekipa neće prilagodjavati protivniku, ali da mora da zna dobre i loše strane prvog protivnika u kvalifikacijama.

"Dobro smo ih analizirali. Gledaćemo ih 31. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Omana. Oni imaju ozbiljnu ekipu i to su pokazali na Evropskom prvenstvu. To je ekipa koja igra najbritanskiji fudbal. Imamo tešku grupu, ali imamo i šanse zbog našeg kvaliteta. Ići ćemo u svakoj utakmici na pobedu", rekao je Muslin.

On je naveo da još provera formu igrača, iako je objavio spisak. Pozvao je u tim Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića, koji neće igrati zbog suspenzija.

"Oni su insistirali da dođu, da budu sa nama. Oni su deo ovog tima i raduje me da igrači koji su ključni za nas hoće da dodju iako ne mogu da igraju. Iako neće igrati biće pod istim režimom treninga kao ostali", rekao je selektor.

On je istakao da ima problema sa desnim bekom, zbog čega je pozvao Aleksandra Ignjovskog iz Frajburga, jer na toj poziciji igra poslednje dve sezone.

"Frajburg igra sa tri centralna beka kao i mi. Gledali smo ga i procenili da je on idealan za našu igru i da je jedan od igrača koji može da pomogne. Sergej Milinković Savić će biti u mladoj reprezentaciji. 'A' tim jeste prioritet u odnosu na mladu, ali on nije mogao da se uklopi u sistem", rekao je Muslin.

Muslin je pozvao četvoricu golmana, pošto, kako je rekao, Vladimir Stojković ne brani, jer još traži klub.

Selektor je zahvalio publici na podršci u prethodnim utakmicama i izrazio želju da 5. septembra stadion "Rajko Mitić" bude pun, "kako bismo ostvarili cilj koji je pred nama".

Muslin je čestitao srpskim reprezentativcima osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i poželeo srpskom timu još medalja do kraja takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve