Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2016.

19:33

Zvezda iz Razgrada nosi odličnih 2:2!

Fudbaleri Crvene zvezde i Ludogoreca odigrali su u Razgradu nerešeno 2:2, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda iz Razgrada nosi odličnih 2:2!
crvenazvezdafk.com

Duel u Bugarskoj bio je veoma zanimljiv, a srpski šampion na kraju je ostvario izuzetno povoljan rezultat, koji je mogao da bude i idealan da je sačuvana prednost.

Zvezda je odigrala dva potpuno različita poluvremena. U prvom je izgledala izuzetno loše, previše defanzivno i bojažljivo, a domaćin je poveo golom Kafua koji je u 46. minutu posle solo prodora pogodio mrežu Kahrimana.

U nastavku se sve promenilo za goste iz Beograda. Nije Božović mnogo promenio taktiku, ali je Zvezda zaigrala mnogo bolje i to se pokazalo na semaforu. Kapiten i najbolji igrač ekipe Aleksandar Katai je posle fantastičnog solo prodora izjednačio u 48. minutu, da bi Kanga 19 minuta kasnije doneo potpuni preokret takođe sjajnim golom.

Imala je Zvezda nekoliko odličnih kontri u narednih desetak minuta, Katai i Kanga su preuzeli kontrolu ali crveno-beli nisu dotukli protivnika, pa je u 76. minutu Kešeru iskoristio nepažnju odbrane Zvezde i jeftinim golom postavio je konačan rezultat.

Revanš meč igra se za nedelju dana na najvećem srpskom stadionu.

Tok meča:

Trener Božović odlučio je da počne bez Uga Vijere, a najistureniji u njegovom odsustvu bio je kapiten Katai. Crveno-beli su od starta meča bili u podređenoj poziciji, ali u prvih deseta minuta nije bilo prilika.

Prvu ozbiljniju akciju domaćin je organizovao je domaćin u 13. minutu. Saša je pronašao Marselinja na drugoj stativi, Brazilac je izbegao ofsajd zamku, ali nije bio precizan udarcem glavom.

Pola minuta kasnije Zvezda je ozbiljno zapretila. Katai je odlično proigrao Kangu, a njega je odbrana Ludogoreca zaustavila u poslednjem trenutku. Sve opasnije pretio je Ludogorec, uglavnom napadima sa krila, a Zvezda je svoje prilike čekala u kontri.

Usledio je nešto mirniji period igre i žuti karton koji je u 29. mintuu dobio Donald. Ludogorec je najčešće pretio oštrim centaršutevima, a igrači Zvezde su u prvih pola sata uspeli da odbiju sve nalete.

Zvezda je igrala slobodno se može reći zonski fudbal. Branili su se igrači gostiju i ispucavali loptu čim su dolazili u posed, ali nisu izdržali do poluvremena. U 43. minutu Kafu je nanizao trojicu ili četvoricu igrača Crvene zvezde, obišao je i Kahrimana i mirno pogodio za 1:0. To je bio praktično i poslednji detalj u prvom delu.

Praktično u prvom napadu u drugom poluvremenu Zvezda je izjednačila. U 47. minutu lopta je stigla do Alekdandra Kataija na desnu stranu. Kapiten Zvezde sve je sam uradio, nanizao je dvojicu protivničkih igrača, a onda levom pogodio malu mrežu za 1:1.

Zvezda je u drugom poluvremenu igrala mnogo svrsishodnije, a u 58. minutu je ponovo mogla do pogotka iz kontre. Srnić je prošao po desnoj strani, uputio je snažan centaršut, a Mouče je za malo zakasnio da postigne siguran gol.

Odličnu šansu je u 62. mintuu iamo Vanderson. Šutirao je iz kolena iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored stative Zvezdinog gola.

Igrala je Zvezda sve bolje pto je meč više proticao, a u 66. minutu usledio je novi majstorski gol crveno-belih. Kanga je oduzeo loptu na sredini, usledio je njegov fantastičan udarac sa oko 20 metara i golman Ludogoreca bio je nemoćan – 2:1.

Novu opasnu kontru Zvezda je organizovala u 75. minutu. Ponovo je Kanga bio u prilici, pokušao je da proigra Kataija, ali se ispostavilo da je to bila pogrešna odluka.

Dva minuta kasnije Ludogorec je izjednačio. Brzo su igrači domaće ekipe izveli prekid na sredini terena, Kešeru je stigao do lopte i iz mrtvog ugla je prevario Kahrimana - 2:2.

Do kraja utakmice nije bilo pšromene rezultata. Igrači Ludogoreca su uz grubu igru pokušali da stignu do pobede, ali Zvezda se bez većih problema odbranila i ostvarila je veoma dobar rezultat pred revanš u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

675 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve