Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.06.2016.

16:48

Bratić: Nismo imali sreće, Stabek je jak rival

Pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić rekao je da njegova ekipa nije imala sreće na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, ali da se nada prolasku.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Bratić: Nismo imali sreće, Stabek je jak rival
Starsport

U sedištu Evropske fudbalske unije (Uefa) u Nionu je održan žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa. Vojvodina će u prvom kolu igrati protiv Bokelja iz Kotora, a ako prodje u drugo kolo igraće protiv pobednika duela Stabeka iz Norveške i Konahs Kveja iz Velsa.

"Stabek nije lak protivnik. Norvežani igraju čvrsto, baš kao i Velšani, pa mislim da za drugo kolo nismo imali sreće na žrebu. Medjutim, verujem da ćemo dobro da se pripremimo i podignemo formu na viši nivo. Ne treba zaboraviti da najpre treba da prodjemo Bokelj, ali verujem da ćemo uspeti u tome, kao i da ćemo kasnije izboriti plasman u treće kolo", rekao je Bratić za klupski sajt.

Bratić je igrao protiv norveškog Stabeka u sezoni 1998/99, u prvom kolu Inter-toto kupa, kada su crveno-beli uspeli da pobede u oba duela, 2:1 i 3:2.

Ekipu Bokelja najbolje poznaje napadač Vojvodine Šaleta Kordić, koji je rodjen u Kotoru, a prošle sezone je igrao za Sutjesku protiv Bokelja.

"Zadovoljan sam žrebom za prvo kolo i mislim da nije moglo bolje, pogotovo što ćemo prvu utakmicu odigrati relativno blizu, pa nećemo morati daleko da putujemo. Bokelj nije ekipa za potcenjivanje. Prvi put u istoriji kluba igraju u Evropi, tako da će biti teško na gostovanju. Utakmica će se najverovatnije igrati u Petrovcu, što je oko 40 kilometara od Kotora, ali će sigurno doći mnogo njihovih navijača. Mislim da smo favoriti i da sve zavisi od nas", rekao je Kordić.

Prva utakmica izmedju Bokelja i Vojvodine igraće se 30. juna u Crnoj Gori, a revanš je na programu 7. jula u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve