Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.06.2016.

21:39

Kinezi kupuju Inter od Moratija i Tohira

Fudbalski klub Inter će po navodima "Rojtersa" dobiti nove vlasnike petog juna kada se očekuje da će jedna kineska kompanija kupiti veliki udeo vlasništva.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Kinezi kupuju Inter od Moratija i Tohira
Foto: Getty Images

Reč je o "Suningu", kompaniji koja ima godišnji obrt kapitala od 20 milijardi dolara, a već je vlasnik kineskog prvoligaša Đangsua.

Prema navodima "Rojtersa" kineska kompanija će kupiti 70 odsto akcija kluba, a među onima koji će prodati svoje akcije su i Masimo Morati, te Erik Tohir.

Morati je u prošlosti bio prvi čovek kluba sa "Đuzepe Meace", dok je Tohir trenutno vlasnik i predsednik "Nerazura".

Očekuje se da Morati proda svih 30 odsto udela akcija, a da se tolikog procenta odrekne i Tohir.Sa dolaskom novih vlasnika u klubu se očekuju nova velika ulaganja.

Inter je ove sezone odlilčno počeo sezonu, jedno vreme su bili prvi na tabeli, ali su kasnije drastično pali u formi i završili kao četvrti u Seriji A, što znači da ni ove sezone neće igrati Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve