Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.05.2016.

15:00

Zečević u Humskoj: Prihvatam ponudu Ćurkovića

Kandidat za potpredsednika FK Partizan Žarko Zečević obratio se novinarima dan pred vanrednu skupštinu kluba iz Humske.

Izvor: B92

Autor:B92

Zečević u Humskoj: Prihvatam ponudu Ćurkovića
Starsport

On je podržava Ivana Ćurkovića za novog predsednika, a u slučaju da Ćurković bude izabran, Zečević će biti potpredsednik.

"Od kada sam otišao iz kluba pre osam godina, bio sam uzdržan po pitanju intervjua. Možda sam se u prethodnom periodu, svega tri, četiri puta, oglasio. Došao je trenutak da ovaj put moram, s obzirom na to da me je Ćurković predložio za potpredsednika, a ja prihvatio. U srpskom fudbalu postoje samo dva čoveka koja od mene mogu da traže tako nešto. To su Ćurković i Tole Karadžić“, rekao je Zečević i dodao da prihvata pozic Ćurkovića.

"Prihvatam predlog da budem potpredsednik, jer osećam punu odgovornost za budućnost Partizana, ali i moralnu obavezu, jer sam u Partizan došao pre 50 godina i u njemu proveo pola veka, što kao igrač Košarkaškog kluba, što kao aktivni funkcioner u JSD i FK".

On smatra da će Skupština, koja će biti održana u utorak, prekretnica za klub iz Humske.

"Na prekretnici smo i trenutnu situaciju mogu da uporedim sa onom iz 1989. godine. Da bismo jasno razumeli, u pitanju su dve koncepcije. Prva - koja tehnologiju rada tretira kao pravilno ponašanje u kojoj uprava, administracija i struka samostalno rade svoj posao, sa punom odgovornošću za rezultate, bez uticaja na izbor igrača i taktiku. Druga - gde pojedinci žele vanistitiucionalno da vode Partizan i odlučuju o svemu. Konkretno mislim na familiju Nedić koja se skriva iza imena Nenada Bjekovića, legende i veličine Partizana. Znam priču, planiraju da Nenad bude, otprilike, tri meseca u klubu, a posle oni da preuzmu rukovođenje. S obzirom na to da dobro poznajem Bjekovića i znam o kakvom se karakteru radi, u jednom trenutku, kad počnu da mu se mešaju u posao i devalviraju njegov rad, on će se iznervirati, otići i prepustiti ga njima na upravljanje".

"Prvo, sve je učinjeno da se Ljubiši Tumbakoviću na brutalan način ospori stručnost i to iz razloga da bi moglo da se odlučuje bez stručnog nadzora. Tumbaković je učinio pravu stvar, povukao se da se ne bi kaljalo njegovo ime i ugled.

Drugo, posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona od BATE Borisova, Novak Nedić je našao za shodno da uđe u svlačionicu, odmah posle utakmice, kritikuje trenera i naredi da (Nemanja) Petrović i Fabrisio više ne igraju. Ako Zoran Milinković ima snage da prizna to - možete njega da pitate to.

Treće, posle poraza od Augsburga, Novak Nedić je kao generalni sekretar Vlade Srbije, upao sa grupom ljudi u prostorije kluba, tu gde sam ja nekada sedeo, rekavši da je sa navijačima i isterao sve napolje. Naložio je Upravnom odboru da se u ponoć sastane i svi kolektivno da podnesu ostavke. Slušao sam priče, bilo je i ranije sukoba u Partizanu, kada su na jednoj strani bili generali i pukovnici, ali ovako nešto nikada u istoriji kluba nije bilo. Ako neko misli da je to normalno, onda stvarno ne znam šta sam radio 50 godina u klubu. Posle tih događaja, počinje proces čiji smo svedoci i danas. U decembru sam bio prisutan dogovoru kada je Zoran Popović podneo ostavku, a glavni glasnogovornici da se Ćurković kandiduje za predsednika Radne grupe bili su otac i sin Vojislav i Novak Nedić. U životu nisam čuo toliko hvalopseva na račun Ćurkovića! Uvidevši, međutim, da će Radna grupa raditi ustavljenom tehnologijom rada, Vojkan Nedić je podneo ostavku u Radnoj grupi i odmah potom počinje organizovan napad na institucije kluba čime se stvara diskriminatorni odnos prema pojedincima", rekao je Zečević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu