Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.04.2016.

18:48

FA: Kristal Palas na Junajted u finalu

Fudbaleri Kristal Palasa plasirali su se u finale FA Kupa pobedom nad Vorfordom sa 2:1.

Izvor: MN

Autor: MN

FA: Kristal Palas na Junajted u finalu
Getty Images

Oni će se 21. maja za trofej na Vembliju boriti sa Mančester Junajtedom koji je u subotu izbacio ekipu Evertona.

Golove za Kristal Palas postigli su Bolasje u šestom i Vikam u 61. minutu, dok se u strelce na drugoj strani upisao Dini u 55. minutu

Ovo je prvo finale za Kristal Palas još od 1990. godine, kada su se takođe sastali sa mančester Junajtedom koji je tada podigrao trofej FA Kupa. Prvi finalni duel završen je bez pobednika (3:3), a po tadašnjim propozicijama igra se novi meč, u kojem je Junajted slavio minimalnim rezultatom.

Korner sa leve strane izveo je Kabaj, loptu je na prvoj stativi glavom prebacio Dilejni, a Bolasje na drugoj strani trese mrežu za vođstvo Palasa. Na drugi pogodak na meču čekalo se do 55. minuta. Sada je korner sa leve strane izveo Votford, loptu je ubecio Huradu, a najbolje se u skoku snašao Dini za 1:1.

Pobednik je odlučen pola sata pre kraja meča. Posle auta sa leve strane Suare je prosledio loptu ka Vikamu, a on posle odličnog skoka savladao je golmana Votforda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve