Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.04.2016.

10:48

"Samo je jedan, grijeha je vrijedan"

Navijači Željezničara, popularni Manijaci, uvek su važili za odanije na prostorima bivše Jugoslavije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Foto: YouTube screenshot

Uvek su bili uz svoje "plave", posebno u teškim trenucima koji su poslednjih godina česti na Grbavici, a ovih dana su oduševili fudbalsku javnost tako što su skupili 60.000 evra za kupovinu stolica za stadion.

Akcija "Stolica za evropsku Grbavicu" počela je početkom drugog dela sezone u Premijer ligi kada je krenuo i fudbalski preporod Želje, obeležen sa osam uzastopnih pobeda za povratak u borbu za Evropu.

U subotu se klub javno zahvalio Manijacima, na utakmici sa gradskim rivalom Olimpikom je objavljeno kratko saopštenje – Željezničar je verovatno jedini klub na svetu čiji su generalni sponzor njegovi navijači.

Sve strukture FK Željezničar izražavaju duboku zahvalnost navijačima i sponzorima Kluba na neuslovljenoj podršci.

Posted by FK Željeznièar on Sunday, April 3, 2016

Osim novih stolica, klub novac koristi i za renoviranje parkinga i klupskih prostorija, a sve je potpuno transparentno pa navijači znaju gde ide novac koji su poklonili svom voljenom klubu, a koji se ne zarađuje lako u BiH.

Naravno, akcija je odmah privukla i bivše igrače koji su takođe dominirali novac za stolice, brojne privatne firme i lokale, a uključio se i grad Sarajevo, koji će uz nekoliko sponzora pomoći klubu da izgradi Istočnu tribinu na Grbavici.

Ovo pokazuje da transparenti Manijaka kao što su "Mi smo Željini, Željo je naš", "Samo je jedan, grijeha je vrijedan" ili "Krv svoju za plavu boju" nisu samo pusto slovo.

Akcija "Stolica za evropsku Grbavicu" još nije završena, trajaće do 31. maja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu