Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.02.2016.

12:25

Ninković za B92: Nismo ispali fer prema Pižonu

Rano je otišao iz Srbije, dugo je bio ispod radara ovdašnje fudbalske javnosti, ali Miloš Ninković (31) ima karijeru na koju bi svako bio ponosan.

Izvor: B92

Autor:B92

Ninković za B92: Nismo ispali fer prema Pižonu
Starsport

Tokom skoro 15 godina profesionalne karijere Ninković je doživeo štošta i video svašta, na terenu i van njega.

U intervjuu za B92 otvoreno je govorio o svemu što je iskusio – počeli smo od kraja, od života i fudbala u Australiji, a posebno emotivan Miloš je bio dok je govorio o Crvenoj zvezdi. Otkrio je šta ga je nateralo da ode iz Srbije, ali je rekao da je u crveno-belom dresu ispunio životnu želju.

Godine u Kijevu bile su burne na početku (“lepe devojke, noćni život“) i mirne na kraju, sudari sa Barselonom zauvek su mu ostali u sećanju, kao i ’javljanja’ kod predsednika Dinama.

Miloš žali što se na vrhuncu karijere nije oprobao na Zapadu, a neizostavna tema bila je i fudbalska reprezentacija Srbije. Kakvu je Antić magiju posedovao i kako su igrači ispali nekorektni prema Pižonu, kakvo je bilo duhovno stanje pred meč sa Nemcima i u duelu sa Australijom na Mundijalu, a na kraju smo se bavili i večnim pitanjem – zašto nacionalni tim nema rezultate?

"Za tih godinu dana u Zvezdi bilo je i lepih i ružnih trenutaka – vratio sam se da uzmem titulu, uzeo sam je, a to mi je bila životna želja. Ima dosta ljudi koji govore ’došao je zato što je uzeo neku zemlju na Adi’, to su takve gluposti, ali to je kod nas tako – pričaju kod nas sve i svašta i o Novaku Đokoviću, pa što ne bi i o meni?

Ne interesuje me sve to. Mnogi su mi rekli da nisam normalan kada sam potpisao za Zvezdu, možda su bili u pravu... Imao sam problema i sa suprugom, u najboljim godinama, sa 28 po završetku ugovora sa Dinamom došao sam kao slobodan igrač u Zvezdu. Nisam došao sa 32 i to sam uvek govorio – ako se budem vraćao, uradiću to u najboljim godinama",
rekao je Ninković.

Kompeltan intervju s Milošem Ninkovićem pročitajte u rubrici INTERVJUI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve