Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.02.2016.

15:55

Enrike izjednačio Gvardiolin rekord

Fudbalski klub Barselona izjednačio je klupski rekord po broju uzastopnih mečeva bez poraza u svim takmičenjima - 28.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Enrike izjednačio Gvardiolin rekord
Getty Images

Ekipa Luisa Enrikea savladala je Levante u gostima sa 2:0 i tako je izjednačila rekord iz sezone 2010/11. kada je na klupi Barselone bio Pep Gvardiola.

Barselona je poslednji poraz doživela još u oktobru prošle godine od Sevilje.

Pobeda nad Levanteom je i 80. pobeda Enrikea na klupi Barselone u ukupno 100 utakmica.

"Ono što je važno je samo Barselonin cilj. Ovo su lepi brojevi i ako nam pomognu da na kraju stignemo do titule – fantastično. U dobroj smo poziciji, ali ima još mnogo do kraja", rekao je Enrike.

Gvardiolin tim je 2011. godine osvojio titulu u Primeri sa četiri boda više na kraju od Real Madrida. Osvojio je, takođe, i Ligu šampiona pobedivši Mančester junajted u finalu. Pobednički niz te ekipe prekinut je porazom od Betisa u četvrtfinalu Kupa kralja.

Luis Enrike će priliku da obori rekord Gvardioline Barselone imati već u sredu u utakmici polufinala Kupa kralja protiv Valensije.

Barselona je prva na tabeli Primere sa 54 boda, odnosno ima tri boda više od drugoplasiranog Atletiko Madrida, ali i meč manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve