Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.11.2015.

17:48

Real slavio u Eibaru, Ronaldo pogodio 100. penal

Fudbaleri Real Madrida prekinuli su mini seriju od dva poraza u Primeri trijumfom nad Eibarom u gostima u meču 13. kola.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Real nije odigrao sjajno, ponovo se mučio potvrdivši da je u padu forme, ali je na individualni kvalitet slavio rezultatom 2:0.

Ono što je za Madriđane jednako važno pored trijumfa jeste i činjenica da se Kristijano Ronaldo upisao u strelce, ovoga puta sa bele tačke u 82. minutu.

Prethodno je u kaznenom prostoru Lukasa Vaskesa oborio Danijel Garsija, a Portugalac je bio siguran sa penala. To je bio jubilarni 100. jedanaesterac Portugalca u karijeri, a do sada je uspešno izveo 86. Samo u španskom prvenstvu izveo je 53 penala i promašio samo šest. On je pretekao Kumana na drugom mestu igrača sa najviše izvedenih penala u Primeri, dok je Ugo Sančes daleko na prvom mestu sa 71.

Ipak, Kristijano se po jednom osnovu izjednačio sa Sančesom – postigao je 234. gol u Primeri i sada deli treću poziciju sa legendom ’Kraljevskog kluba’. Ispred su samo Telmo Zara koji je postigao 252 i neprevaziđeni Leo Mesi (289).

Najbolji fudbaler tima sa ’Bernabeua’ uskoro bi mogao da postane najbolji strelac u istoriji pet najjačih liga. Do ovog trenutka zabeležio 318 pogodaka za Mančester Junajted i Real i imaće priliku da prestigne Gerda Milera (365) i Džimija Grivsa (366), možda već ove sezone.

I pored svih ovih dostignuća u Eibaru je pružio krajnje bledu partiju. Prečesto je padao i tražio penale, bio je previše nervozan i u 71. minutu je promašio stopostotnu priliku, koju bi obično realizovao. I pored toga što se njegovo ime našlo na semaforu, sa na baš srećnim izrazom na licu prvi je napustio teren.

Devetim golom u ovoj sezoni, prvim od meča sa Las Palmasom, postavio je konačan rezultat koji je nagovestio Garet Bejl u samom finišu prvog poluvremena. Velšanin je bio najviši u skoku posle kornera Luke Modrića i na prvoj stativi savladao Rijesga.

Izabranici Rafaela Benitesa nisu bili dominantni u polju, pa je tako i Eibar mogao da im u nekoliko navrata zagorča život, a najbliži tome bio je Takaši Inui sredinom prvog dela igre.

Posle ovog trijumfa Madriđani imaju 27 bodova, dva manje od gradskog rivala Atletika i šest manje od prvoplasirane Barselone. S druge strane, Eibar je ostao na sedmoj poziciji sa 20 bodova, jednim manje od Viljareala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu