Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2015.

19:59

E: Remi u Borisovu, BATE u igri za prolaz

Fudbaleri BATE Borisova i Bajera iz Leverkuzena remizirali su 1:1 u petom kolu E grupe Lige šampiona i tako ostavili situaciju potpuno otvorenom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Dve ekipe su posle remija u Borisovu ostale na pozicijama tri i četiri, ali i dalje imaju šansu da se nađu u šesnaestini finala LŠ.

Za to im je potrebna pobeda Barselone nad Romom od 20.45, pa bi u tom slučaju tri ekipe u poslednje kolo ušle sa pet, odnosno četiri boda.

BATE Borisov je poveo već u drugom minutu, a strelac je bio Mikhail Gordeječuk koji je šutirao sa oko 15 metara po sredini gola pravo u Bernda Lena, ali je golman Bajera loše odreagovao, pa mu je lopta prošla kroz noge.

Napadač domaćih postigao je gol u 68. sekundi susreta što je najbrži pogodak u ovogodišenjm izdanju najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Domaćin se nakon vođstva uglavnom koncetrisao na odbranu, međutim, odbrana beloruskog tima popustila je u 68. minutu.

Hakan Čalhanolu je kroz odbranu BATE-a u šesnaestercu proigrao Admira Mehmedija, koji je iz prve šutirao i lobovao golmana Sergeja Černika.

Srpski internacionalaci Filip Mladenović i Nikola Milunović odigrali su svih 90 minuta za BATE.

Ovim remijem obe ekipe zadržale su šanse da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona. Bajer posle pet utakmica zauzima drugo mesto u Grupi E sa pet bodova, dok BATE ima bod manje i zauzima poslednju, četvrtu poziciju.

U drugom meču Grupe E se od 20.45 sastaju Barselona i Roma. Španski tim je već obezbedio plasman u narednu fazu, pošto posle četiri meča ima 10 bodova, dok je Roma treća sa pet bodova.

Liga šampiona, 5. kolo
Grupa E:

BATE Borisov – Bajer Leverkuzen 1:1

(Gordejčuk 2 – Mehmedi 68)

20:45 Barselona – Roma
Tabela: Barselona 10, Roma 5, Bajer Leverkuzen 5, BATE Borisov 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu