Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.11.2015.

09:53

Na Old Trafordu – Bekam umesto Bekama

U subotu je na stadion Mančester Junajteda odigran humanitarni meč za decu širom sveta u organizaciji ambasadora UNICEFA Dejvida Bekama.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

U sklopu susreta "Velika Britanija protiv ostatka sveta" na Old Trafordu okupile su se neki od najbolji igrača u istoriji fudbala, a u njihovim majstorijama moglo je da uživa preko 75 hiljada gledalaca.

Na klupi tima Velike Britanije i Irske sedeo je najbolji menadžer u istoriji ser Aleks Ferguson, dok su na terenu bili, pored kapitena Bekama, i Endi Kol, Rajan Gigs, Pol Skols, Rio Ferdinand, Džon Teri, Sol Kembel, Majkl Oven...

S druge strane, pod komandom Karla Ančelotija igrali su Ronaldinjo Gaučo, Rober Pires, Patrik Klajvert, Edvin van der Sar, Luiš Figo, Alesandro Nesta, Ole Gunar Solšer... Nažalost, usled tragičnih događa u Parizu svoje učešće morali su da otkažu kapiten Zinedin Zidan i Patrik Vijera.

U ulozi arbitra našao se takođe 'besmrtni' Pjerluiđi Kolina.

Igrači oba tima pokazali su još jednom zašto ih ljudi širom sveta smatraju fudbalskim 'bogovima', ali je ipak duel na Teatru snova obeležila porodica Bekam. U drugom poluvremenu, tata Dejvid napustio je teren i ustupio mesto svom najstarijem sinu Bruklinu.

"Bilo je neverovatno, a mislim da bolje od ovoga ne može. Puna kuća za sjajan cilj. Biće ovo dugačka avantura u narednih devet dana, kada ćemo odigrati sedam mečeva na sedam kontinenata, iako smo sve hteli u samo nedelju dana", rekao je Beks i zatim se osvrnuo na ulazak naslednika u igru:

"Bio je dobar, imao je dobar centaršut i lepo je izveo jedan korner. Pogodio me je u glavu, ali znate da nikada nisam bio dobar u igri glavom. Poslednje sećanje koje me veže za ovaj teren je kada sam osvojio Premijer ligu, a posle šetao travom sa tada osamnaestomesečnim Bruklinom. Veoma sam ponosan na njega. Ipak, sada ima 16 godina pa bi dosta teže išlo da ga nosim na ramenima. Želeli smo da budemo zajedno na terenu, ali se činilo nećemo moći to da uradimo kada se Sol povredio. Međutim, ser me je ipak kasnije vratio na teren. ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve